Blogger Widgets ssssshhh...: ni pinjam je

Sunday, July 29, 2012

ni pinjam je

bila mata nak buat maksiat
ingat weyhh ni bukan mata kita
ni hak Allah, kita just peminjam je

bila tangan nak membuat onar
ingat geng tu bukan tangan kita
tu hak Allah kita just 'pakai' je

bila mulut nak kata sesuatu yang tak baik
ingat dude mulut tu pun kita pinjam
mulut ni Allah punya, jadi ungkaplah benda baik2

bila telinga dok pakai untuk dengar benda yang tak sepatutnya
ingat dulu telinga tu siapa pemilikNya
lepas tu pikirlah balik nak buat ke tak

jangan menyesal bila barang yang dipinjam
diambil balik. salah kita kerana salah menggunakanya

jadi,
bila kita rasa nak buat sesuatu
yang tak sepatutnya dibuat
so gunalah barang2 yang bukan Allah punya

masalahnya ada ke????
tiada satu pun. jadi gunalah ia untuk perkara kebaikan
nak buat maksiat pergi planet lain
itupun kalau jumpa
sekian

6 comments:

skulluv said...

planet lain? tu bukan pinjam gak ke?hehe

su suraya said...

tadaaa weyhhh..aiisshhh

amengs88 said...

Part 2 dah selesai...

http://azmengs.blogspot.com/2012/07/game-spirit-jangan-berani-nak-main-part.html

amengs88 said...

http://azmengs.blogspot.com/2012/07/game-spirit-jangan-berani-nak-main-part_30.html?showComment=1343628242331#c8737824554144705419

amengs88 said...

dah siap entry terbaru.. datang lah baca

http://azmengs.blogspot.com/2012/07/spirit-of-coin-part-5.html

amengs88 said...

http://azmengs.blogspot.com/2012/07/spirit-of-coin-final.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...