Blogger Widgets ssssshhh...: pandangan logik akal seorang perempuan terhadap isu gay

Wednesday, November 28, 2012

pandangan logik akal seorang perempuan terhadap isu gay

assalamualaikum
dulu masa aku zaman sekolah rendah main kejar2
mak aku suka beli satu buku ni, and seriusly aku pun baca sekali
aku suka bahagian cerita dari mekah dengan cerita dari timur

kalau cerita dari Mekah, banyak nya pengajaran
pada orang2 yang buat dosa and memberi iktibar
kalau orang yang buat baik pun dapat balasan
sometime rasa takut tapi itulah kebesaran Allah kan

kalau cerita dari timur, dia banyak pasal
cerita2 dongeng dari negara luar, serius best
yelah kalau kat tempat kita macam banyak story pasal
pak pandir la, mak jenin la apa. so why not kita tengok story
negara luar plak kan


zaman skang ni, mak aku dah kurang beli lak
aku pun pelik tapi takdelah aku tanya
sebab aku pun bukan baca sangat, then haritu
mak aku tergerak nak beli. aku nampak buku tu dekat
atas meja. aku pun rembat lah baca

okayh firstly isi dia memang banyak lah lain kan
banyak pasal isu semasa yang memang tengah teruk skang
and semua orang taw skang ni kecoh pasal lbgt kan?
lbgt maksud dia lesbian biseksual gay transgender
b dengan t aku taknak sentuh

aku nak just nak sentuh pasal lesbian and gay
obviously korang pun taw apa benda tu kan
suka sesama jeniss, ewwww menakutkan
entah apa yang doang pandang pun aku tataw
seriously suka sama jenis? sakit ke?


nak sumbat semua cerita dalam ni memang tak muat
jadi aku ringkaskan jadi pendek lah supaya korang paham
dalam tu ada cerita pasal perkahwinan sejenis lelaki
dalam gay ni, dua2 takkan act sebagai lelaki tulen
one of them akan jadi macam lelaki lembut, bajet pempuan la
yang sorang lagi akan jadi lelaki biasa

and dalam interview tu doang tegaskan
yang itu adalah naluri semuajadi, jadi doang tak dapat nak halang
naluri doang untuk suka sesama jenis.

"i memang dilahirkan begini" begitulah contoh ayatnya

"selagi i Islam, i tak kacau orang, pedulikanlah apa orang nak kata"

"kubur masing2. itu urusan i dengan Tuhan"

baiklah itu adalah serba sedikit perbualan mereka

pendapat aku mengatakan
bila doang kata itu adalah naluri semulajadi
itu adalah tipu kerana Allah dah jadikan setiap hambanya
mempunyai naluri lelaki suka perempuan dan sebaliknya
jadi bila doang kata itu adalah naluri mereka
salah itu adalah nafsu.

cuba kita tengok dari segi jenis orang yang dia suka
kalau gay ni, yang tough2 akan suka lelaki jambu
and yang jambu2 akan suka abang badan bagak2 neh
see? nampak tak? yang bagak tak suka yang bagak
and yang jambu aww2 ni tak suka jambu jugak

kalau jambu ni takpe, makan la sampai muntah belelah

yang tough suka yang jambu and sebaliknya
kenapa yang bagak tak suka je yang bagak kan?
alang2 dah suka lelaki ha sukalah yang betol2
bawak bertumbuk bergusti wrestling dekat rumah
tulah namanya nafsu. dah elok2 perempuan di jadikan
lemah lembut, perempuan tak ori yang dicari.

doang kata selagi doang Islam and tak kacau orang
so tak jadi hal. oppss, salah tu. memang korang Islam
tapi aku takde plak jumpa dalam Islam membenarkan 
kawen sejenis kan. jadi jangan gunakan alasan selagi
kamu Islam, tak sesuai.

tak ingatkah balasan kepada kaum nabi Luth?
diterbalikkan bumi kerana perlakuan homoseksual doang
jadi kita kena beringat, buat apa keseronokan yang sementara
sedangkan dekat dunia Allah boleh balas segala dosa

jawapan lagi satu yang standard ialah itu kubur masing2
and urusan mereka dengan Allah, jawapan takbur senang cakap
wahh kubur masing2 neh, boleh ke kalau dah meninggal nanty
mandi sendiri, balut sendiri,
golek2 masok kubur sendiri,
tak boleh maa. kadang2 kita memang bergantung jugak dekat
orang lain

kadang2 kita nak jumpa boss pun nebes, tapi
berani mengeluarkan kenyataan urusan kita dengan Tuhan
berani ke hendak menghadap Yang Maha Esa?
cukupkan amalan? sempat bertaubatkah?
jangan main lepas cakap. kelak nanty badan binasa

kadang2 apa yang kita nak cakapkan ni
kita kena pikir dulu, obviously semua orang ada dosanya
dalam kalangan kita takde yang maksum
tetapi kalau dah salah tu kita nampak
kita tegur kita bagitahu and saling mengingati

dalam dunia ni memang banyak dugaannya
bergantung kepada kekuatan diri saje
nak menangkis segala dugaan.
kalau kita tak dapat kawan nafsu
so nafsu la yang kawal kita

isu ni dulu tak besar mana
kalau kecik2 ibu bapa main peranan
yelah boleh bentuk lagi, ajar dia mana patot
mana tak patot. kalau perasan anak macam lain je
arah dia, so cepat2 betolkan.
Insya Allah kalau betolkan dari kecik
dah besar nanty menjadi 

cuma bila dah besar susah sikit nak membendung
yelah dah ada geng, persatuan sana sini
buat rusuhan demonstrasi mempertahankan hak

benda ni virus, masa menjangkit tak nampak
masa dah sakit baru nampak

sebenarnya nak cakap pasal lesbian jugak
tapi post aku terlalu panjang dah. nanty penat baca
sekian.

11 comments:

Taufik said...

selalu dengar pasangan gay nak kawen itu ini
lesbian tak penah dgr pulak

btw, masalah berlaku jugak pada pasangan yg dah kawen
kawen laki pompuan la

si bini perasan laki dia dah twist
ada anak ikan, padahal dah ada anak kecik
kadang2 bini tau laki dia makan luar dengan jantan2 lain
tapi dia sendiri taktau nak buat macam mana

PaPa Blogger said...

orang kata, biar bermadu dengan perempuan daripada bermadu dengan jantan.. ehehehe.. ade sorang member tu dia benarkan laki dia kawen lain sebab takut dia tertukar selera.. hehehe

su suraya said...

taufik : weyy hahah lama tak nampak kau. memang pun. less ada taw tapi doang tak sampai kawen. yang gay ni siap kawen and majlis bagai

yang aku tak paham, apa yang doang nampak dengan sesama jenis neh? sebab tu aku kata tu semua nafsu

jalan penyelesaian memang susah weyh. kita boleh cakap and tegur. isteri boleh tegur tapi kalau doang still jugak taknak berubah, memang macam tu jugak

doang ni sendiri kena ada niat nak switch balik kepada yang sepatutnya..hehehe


papa blogger : yeke??? tapi lagi bagos laki dia kawen lain daripada terpesong kan. untung2 dapat payung emas nanty..hehe

PaPa Blogger said...

weh... mlm ni chealsea lawan fulham tau.. jom tengok kot kot mata ade score ke... hahaha... silap silap berbatov dpt hatrick... 3-0 lg la jwbnye... hahaha

su suraya said...

hahahhaa cissss.. seriii!!!

PaPa Blogger said...

fuh.. nasib baik seri.. kalau tak, nampak gayanya kene pecatla jurulatih.. hehehehe

su suraya said...

hahaha ceh. taw dah ManU fan. haha memang point gadoh je nanty neh. keh3..

manu beli reff.. booooo

sephia sophia said...

terliur tgk pic buah jambu tu..sedap wey..

su suraya said...

ahahaha kau memang suka lari topik an..addoooiiii

PaPa Blogger said...

bila man u dah banyak kali menang, mmg ramai yang cakap beli ref... tp bila kalah, tak cakap lak team yang kalahkan tu beli ref.. hahahaha

Go!!! Chealsea!! eh.. Salah lak.. go !!! norwich.. kalahkan chealsea lg.. ekekeke

su suraya said...

ahahaha.. betol maa.mahal tak masa beli webb dengan clattenburg??? kehkehkeh..

takpe kita tengok epl kali ni sapa pegang k.hihihihii

ktbffh..weeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...