Blogger Widgets ssssshhh...: sedikit luahan

Thursday, July 24, 2014

sedikit luahan

assalamualaikum
Sekarang ni kehidupan aku dah berubah 100%.
banyak benda yang aku belajar dan aku paham sikit2.
dunia persahabatan, dunia bekerja, dunia belajar
kadang2 aku rasa aku terfikir boleh ke aku cope dengan semua ni?
aku cuba sebab kadang2 aku just ikot flow tanpa mengetahui apa yang
aku tengah buat.

cuma aku sedikit sedih bila ada kawan dulu siap kata
"even saya dah kawen, saya takkan lupakan awak, awak sahabat saya"
aku tak pernah mengharap apa2 persahabatan dari orang yang sudah berkahwin
yang sudah berkeluarga dan mempunyai banyak tanggungjawab
sebab aku tahu banyak benda lain yang perlu difokuskan
cuma aku ingin menasihatkan jangan mengeluarkan janji kalau tak boleh ikot

kau mengatakan carik kau jika memerlukan apa2 dan nasihat
kelakar kan, kerana masa aku mencari kau
tiada apa2 balasan yang aku terima
macam biasa aku tak marah, aku paham kau manusia biasa

aku tak marah pun kalau kita terputus hubungan
aku marah kalau bermain dengan kata2. lagi2 bermain dengan agama
aku cuma ingin mengatakan aku tiada kawan yang sombong
dan jika kau seorang yang sombong
kau bukan kawan aku. bukan aku yang putuskan persahabtan
tapi kau yang melakukannya. senang bukan
all the best buddy, kalau aku terserempak dengan kau
aku tak kenal kau. :)

btw sekarang aku sudah mempunyai kerjaya tetap, Alhamdulillah
aku cuba untuk mengumpul duit sebanyak mungkin
bukan untuk sesiapa, aku just cuba untuk balas jasa ibu bapa aku

sebenarnya terlalau banyak benda nak diceritakan
izinkan aku mengumpul tenaga supaya aku mampu mengupdate seperti dahulu

1 comment:

mohd azmi said...

Kumpul duit n kawen... Hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...