Blogger Widgets ssssshhh...: cerita seram segamat 1

Sunday, September 29, 2013

cerita seram segamat 1

assalamualaikum
masa aku memula masuk uitm segamat dulu, disaster hidup aku
aku masuk lewat masa pendaftaran dulu atas sebab2 yang dah lupa
padahal menangis tak nak pergi, jadi aku pun ada masalah rumah sewa

pung pang pung pang tetiba dapat lah rumah sewa, gila cepat kan 
punyalah malas nak cerita macam mana nak dapat umah sewa
sebab tu bukan agenda utama aku malam ni. aiceee over plak
rumah sewa aku cantik, serius cantik. fully furnish, pemandangan lawa
tapi takdelah ngadap gunung ganang tembakau apa seme
mengadap matahari tenggelam. perghh petang2 aku mesti layan perasaan

kat rumah aku, kau nak apa? tv? meja makan? peti ais? mesin basuh? astro???
ha astro tu tipu lah kan, tuan rumah aku bukan tokey balak. lingkup dia nanty
tapi senang cakap rumah aku memang best, amboi puji rumah sendiri plak
yelah nak tunggu korang puji memang nan hado

tapi satu benda, kawasan rumah aku ni agak sunyi skit
sebelah rumah aku ni kawasan kosong bersemak samun lepas tu baru ada rumah
sebelah satu lagi pulak ada penyewa lelaki, bawak motor besar plak kata ko.
dia selalu usha2 kawan aku, cehh tak gentleman, berani tanyalah nama kan
eh emo lak aku. ok biakan dia dengan motor besar motorboat tu
meh aku start cerita


sebelah tu semak samun lepas tu baru rumah balik
*gambar lama, nasib jumpa balik gamba neh*


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ada sekali masa tu hari ahad, aku baru balik dari pilah
jadi aku kol ogy mintak dia amekkan aku, ogy ni adalah budak rumah aku
bulan 10 ni dia kawen, eh terlari plak. okeh tunggu punya tunggu
sampailah ogy dengan ela pickup aku, 

masa aku memula masuk kereta, aku masuklah dengan wajah yang ceria
tapi aku pelik, ela dengan ogy diam je. apahal doang neh
gaduh dengan laki masing2 ke? sakit perot ke? andaian aku menerokai otak

"apesal korang diam neh? korang tak suka su balik ke"

"eh apa aa su merepek neh, kitorang ok je"

so bila doang cakap macam tu, aku assume doang ok
tapi aku still was was, entah2 doang nak kidnap aku g thailand *aku merepek apa neh*
jadi aku cuba act biasa2, mungkin budak2 ni penat
lepas dah nak dekat 15 minit perjalanan, aku pun sampai lah rumah

so aku dengan senang hatinya masuk bilik letak barang hapa seme dan rehat2
masa tu ela dengan ogy duduk dekat ruang tamu layan tv
and as usual muka doang sangat2 lain
doang duduk diam je, doang ni dah kenapa aku pelik gila masa tu
sarah dengan jo tak balik lagi, doang still dekat rumah masing2
baru kitorang bertiga je masa tu

lepas dah rehat lama2, aku pun capai towel masuk lah toilet
penat kan, so aku decide nak mandi bagi segar skit
selalunya aku tak mandi pun, hihihihi.

masa aku tengah syok karok dalam bilik air lagu apatah *tak senonoh punya pompan*
sekali tu aku terdiam sebab kau terdengar suara halus orang.

"kuatnya ela ngan ogy bercakap, biakanlah" getus aku dalam hati

aku sambung bershampoo balik sambil karok
lepas lima minit tu, tetiba aku dengar suara

"HEHEHEHEHEHEHEHEEEEEE HEHEHEEEEE!!!!!!!!!!!"

aku terdiam, memang terus senyap. tak guna sapa mengilai neh
aku terus keluar dengan sabun2 kat kepala, aku tak peduli

"elaaaa! ogy!!! awak dengar tak??????" aku jerit

"kitorang dengar su.. su takut laaaa..."

suara ela macam nak menangis, aku terus pergi dekat ela dengan ogy
masa tu perasaan aku bercampur baur, tataw nak rasa apa
yang aku taw, aku memang tertakut tahap takleh nak kata apa
tapi aku lagi rasa nak menangis sebab kepala tak sempat bilas, 
berbuih buih kepala aku

masa tu baru ela dengan ogy cerita, doang jumpa aku senyap sebab
masa doang memula nak keluar rumah pickup aku
doang sendiri dah dengar suara mengilai tu
suara tu halus tapi kau akan dengar dengan jelas

doang jadi tak keruas lepas dengar orang mengilai tu
disebabkan masa tu nak pergi amek aku, cepat2 doang keluar rumah
sebab tu doang tak bercakap dengan aku
first terlampau terkejut and second doang tanak aku takut

ha amek sekarang aku dah dengar live.

" tunggu depan pintu bilik air, su nak basuh rambut, tungguuu taw!"

lepas dah setel hapa seme, malam tu kitorang memang berkepit bertiga
ayat2 suci hapa semua baca. takut punya pasal memang tido berkepit
tapi itu bukan pengakhiran rumah aku
sebab sebenarnya lepas tu banyak kejadian lain berlaku
yang tak disangka - sangka


kawasan depan rumah aku ni kawasan lapang bersemak samun

(cerita akan disambung)

7 comments:

PaPa Blogger said...

Bila nak sambung??? Cepat sket sambung tu... Nak baca citer lanjut... Syok...

su suraya said...

jap2 aku mengayat...

Lala Latif said...

hai su...:-)
kite ni ibu amirah...
sibuk jugak nak dtg baca cte seram ni...hehehehe...
kite pun uitm segamat dulu...
umah area mana ni...?
yg kena lalu depan giant tu ek..?

su suraya said...

hai awk.. yeayyy selamat kenal2. alaa datang je takpe. kita pun dah g blok awak. hehehe

dekat dengan giant tapi bukan dekat situ taw, belakang giant. kampung abdullah.. haa ingat tak?

waaa senior la nii.. haaippp! tabik2..

izansalleh® said...

bongok! aku dah la sorg2 kek opis ni.....

su suraya said...

hahahaha ada lagi izan. kat atas tu. ce baca, hehee

azim shukor said...

Area kg jawa ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...