Blogger Widgets ssssshhh...: 2011

Saturday, December 31, 2011

lets counting honey


assalamulaikum,,
dalam mase beberapa jam lagi, tahun 2011 nak habes. pejam celik pejam celik umur nak meningkat masok 23 dah. kejap je kan. aku rasa macam baru je semalam aku dok main roundas, baling tin, nyorok2, ngan kawan2 aku dekat depan rumah masa darjah 5..

main dengan ijoy, kemal, ima, deqju, capik, hafiz, bakyah, tirah and ramailah kawan2 time hingusan dulu. time ni petang2 tak main sangat dengan eda ngan deqno. hahaha doang budak belakang kitorang budak depan, so mana ngam. wahahahahaaha!!!!!! kelaka je aku rasa bila ingat balik. memang seronok. okay umur makin meningkat dan perangai pun kena berubah. cewahhhh..happy new year kawan2

Tuesday, December 27, 2011

i need...

I need spirit, i need strength, i need everything, semualahh
to my superpower, please recharge me with a full energy
so that i can continue my revision
haduiii payahnya nak study kat rumah...aissshhhh

p/s: sambung balik ah study. hubungan etnik di Malaysia terhasil daripada 3 majoriti etnik terbesar iaitu melayu, cina dan ..........................zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

eh dah pagi????????

Saturday, December 24, 2011

dark brown

semalam aku nyaris lagi terlepas bas.
apa masalah aku dalam pengangkutan awam ni pun aku tataw.
aku rasa aku kena mandi bunga supaya takde masalah lagi
masalah ni memang membelenggu aku sejak aku naik bas if nak kena jalan jauh.
ela kol aku, aku kat rumah punyelah semangat bersiap bercantik cantikan
dan bermekap mekapan, ok tipu.

dah siap aku kemas aku pun dok la online.
seperti yang semua taw aku memang leh koma kalau tak online.
then ela kol bgtaw tiket ktm dah abes, oh man!!!!
memang simpang aku nak stay kat rumah lagi sehari.

damn tak sanggup sebab aku memang dah homesick. tiket bas???
fine sold out. kalau kena berenang balik pilah pun aku sanggup la wey.
cesss ayat lebat. aku dah tension. muncung mulut aku dah panjang sejengkal.
kau nak sangkot baju 8 helai pun boleh. siap kering lagi then lipat simpan
then nasib baik kawan baik aku ca bagi idea bernas
di saat2 aku kat hujung tanduk kerbau balau.

" wey kol dono cepat!!! kau tumpang die!pastu update aku"
punyelah garang pompan neh.

aku kol then berita gembira menanti. nasib baik die tak gerak lagi.
masa dono sampai, aku punye excited nak peluk budak2 rumah aku
ucapan selamat tinggal lah katakan, mestilah semangat
oggy dengan ela dah nak bye2 aku,

elok aku keluar pintu, klepett!!! aku tegolek terlentang dekat luar
lantai licin aku tak perasan, damn!! dari luar rumah
ke dalam kereta dono, aku nampak die dok gelak aku
malu?????? sudahlah benda dah jadi, buat muka tak reti je la
cissss apesal aku ni huru hara seyhh, haha takpelah kan

so aku tumpang sampai dekat seremban. dekat sana plan dah tuka,
aku tunggu ca sampai dari ktm. leh borak2 ngan dia.
lama aku tak lepak ngan budak neh. masa tunggu dia sampai adalah dalam setengah jam.
kiranya kalau masak maggi kenyanglah 8 mangkuk
jangan marah nyah..hehehe

so aku duduk dulu sambil usha2 keliling. manalah taw ada mamat2 ensem ke.
hahahahaa damn. memang tak la kan,,
then aku perasan satu situasi yang amat janggal dan pelik dan apekehalnya ni weyh.
kalau aware dekat kaunter bas ada ramai orang yang dok jerit2

"johor2!!! kajang2!!! perak2!!!sabah2!!!"

kiranya kalau kau pakai headphone pun tak gunalah. suara pompan tu lagi kuat dari suara rihanna dalam mp3 kau tu.so baik kau suh perempuan tu je nyanyi

aku keep on observe, tu satu perangai aku. aku sangat suka usha keliling.
aku suka tengok ape yang jadi then digest apa2 yang aku nampak tu dalam otak aku.
then aku wat cerita sendiri. hahaha so?? ada masalah?? mestilah ada.
aku nampak sesuatu yang pelik and janggal and sampai aku berkata

"what the food is that??"

ada seorang ibu, die tengah bagi anak dia makan.
aku taw perempuan tu jaga kaunter sebab die dok lepak ngan brother2 dekat situ.
ader problem ke kalau die lepak dengan mamat2 kat situ???
hell no. tu bukan masalah aku.

perempuan tu cantik, yesss die memang lawa tapi
tu pun bukan masalah aku, kalau aku pakai tepung gandum 18 kali tepek pun,
aku leh dapat that kind of face
masalahnya ialah perempuan tu sangat daring
die pakai tiub je, kau taw tak tiub tu ape???

ni bukan tiub basikal ke moto ke, bukan der.kalau tiub basikal kesah plak aku
bagi yang amat naif dan baik hati budiman dan suci nurani
kalau tataw tiub tu ape, dinasihatkan pegy search sendiri dekat google.

sangat selamba die memakai tiub dekat kawasan yang amat public
then ada sorang brother ni yang aku perasan dok stare perempuan tu
free babe! sape taknak. kalau tengok dari jauh bukan perasan. untungla la
dapat cuci mata, aku tataw ape lelaki tu pikir. stereotaip name pun laki

lepas tu ada sorang perempuan india
pun seorang ibu jugak sebab die bawak anak lalu sebelah
perempuan seksi ni, so aku kenal ke aci india tu???
obviously india tu bukan jiran aku yang aku patut kenal
untuk bertukar tukar nasi impit dan rendang ayam

the point is......
aci india tu pakai baju yang takde lengan zahir pembuatannya
tapi......
india tu pakai inner gelap stok sampai hujung tangan
aku ada snap gambar, aku rasa perempuan tiub tu perasan
tapi tu bukan masalah aku kalau dia nak serang aku

ingat nak upload tapi no point untuk aku tunjuk kat sini
lepas tengok scene tu, aku pun blah pergi tempat lain
sambil tersenyum and keep on digest the scene on my brain..:)

Friday, December 23, 2011

susun punye susun punye susun

skang aku tengah nak susun2 assignment port. time tengah susun2 mood malas ni menjengah plak ke kepala aku. siap bawak geng mengantuk lagi nih. bawak bukan stok sikit2. sekali bawak sekampung die angkot. so untuk mengelakkan aku melayan tetamu yang tak diundang neh, aku pun jumpa la sat kawan baik aku, incik belog. hahahaha geli la plak an

ada satu blog neh, die general je pembawakan die then honestly aku serius suke sebab macam2 aku leh taw. tapi aku malas aa nak promote sebab dah die memang femes. so aku malas nak menambahkan ketinggian search engine die nanty. banyak2 post aku gile tetarik ngan satu artikel pasal diri die. memang terbaik dari ladang gandum yang ranum bagaikan di bukit sebelah sane lah senang cakap

dalam blog tu cakap, kalau kau nak dapat hidayah, bukan dengan menunggu hidayah datang. kau sepatutnya push diri kau sendiri nak jadi lagi baik. oklah macam neh, aku bagi contoh. kau semangat sangat nak buat kerja rumah tapi malas lagi besarlah senang cakap. then ko pun berharaplah agar mendapat semangat untuk membuat kerja. so ko relak2 dulu sambil berharap agar ada something yang mempengaruhi kau nak buat kerja.

hamboii mistik sangat. if kau still duduk2 memang sampai tak sudah lah kerja rumah kau nak siap. end up semua kelaut. selagi kau tak push diri kau, semua benda tak jadi. ha macam tu lah lebih kurang. aku ni pun lebih kurang je semua benda. so nak cakap banyak tak boleh sebab aku ni pengalaman sebesar zarah nak dibandingkan selautan air laut. huii ayat cerekarama sangat.

sebenarnya post aku ni tak habis, aku tataw macam mane nak susun ayat bagi sedap2. kang pikir punye pikir kerja kelaut internet yang lebih. damnn bia la tergantung. hahahah sory aa yee. perghh lately post aku ke arah something sangat.

p/s : hari2 aku nampak orang pakai tudung labuh depan mata aku. tak penah miss sehari confirm nampak,, derr ade meaning ke neh???

Sunday, December 18, 2011

fly away


you always make me think, think and keep thinking~~~ hadooiiii

masa depan masa depan masa depan,, mengira hari.. cepatlahhhh

what the,,,,

pelajar malaysia tajaan Petronas kawen sejenis dekat Dublin..

satu lagi tanda kiamat kecik..plus kesian mak pak die kena tanggung hutang dengan petronas

meroyan

minggu lepas minggu meroyan. perghh!!! kalau kau takde kuasa super saiya ke 18 jangan dok tempat aku. hahah cite lebat. test aku kamis malam, jumat malam and sabtu pagi. aku kalau ade gap sehari leh la pulun tapi kalau dah malam then ke pagi besok tu, jangan cakap aku je, gajah pun boleh kena malaria nak menjawab test macam neh. then disebabkan kestressan yang amat tinggi bagaikan boleh dibina lah bangunan klcc, huii mengarot lagi aku. so aku telah menghabiskan duit dekat pasar malam memborong baju bersama rakan2 sefakulti. menyesal???? off course la tak.. kau ada??? final dah dekat ni weyhh..kelaut

ehh kau tau, aku da benda nak story mory. aku rasa percakapan aku dah okay sikit kot (poyo). meaning aku dah kurangkan cakap benda2 tak elok. yelatuh aku ni. kadang2 perasan tak hengat dunia. tapi kalau bab perlakuan yang kasar tu memang take time sangat weyh nak heal. hadusss. jangan cakap aku tak try tapi pelan2 aa kan. minggu lepas aku g kedai makan ngan member2 aku, of course la kawan aku, kawan ko aku kenal plak. then masa tengah beborak dengan kembar aku (ha ni pun baik gak, nanty aku post entry lain) then aku tak pasan ada orang belakang aku

dengan kuasa bezita aku ni, aku telah terlanggar beliau hingga tumpah ayam die masok longkang. aku mane perasan die kat belakang (backup diri sendiri). wuuu muka kawan aku sedih gile seyh. then dengan perasaan malu yang menebal kerana satu kedai pandang drama aku dan ayam, makanya terpaksalah aku mengeluarkan sepuluh henget nak ganti balik ayam die sambil berkata

"beli ayam je, lebih kasi balik!"

ye la ayam je jatuh nasi tak sangat. duit aku pun banyak tu je, bagi semua aku lak nak makan ape ye tak. huii aku malu gile jangan cakap. kalau boleh terbang, dah lama aku pegy planet namex betapa kat situ

situasi kedua, ok macam neh. aku kat melaka dulu aku kenal la semua orang yang same fakulti ngan aku. mungkin sebab dok dalam kan then banyak event yang sesama. so takdehal la. tapi kat sini aku banyak wat hal sendiri je (perangai macam katak di bawah tudung saji).yang aku kenal budak rumah aku dengan budak kelas je. ye aa, if orang tanye aku mesti kata gini

"kau ni kawan syra ngan ezuan kan?"

cisss nampak sangat aku tak pemes. frust tol aku tapi hahahah takde hal la tu. then aku nak g somewhere, pastu ada sorang budak fakulti aku ni. apetah name die. then masa selisih, aku denga die berbisik lebih kurang gini

"huii budak ni kecik2 tapi garang and ganas".

die ingat aku tak denga ke?? dah la aku tak kenal die. yang aku taw sefakulti je. haduiii celah bedah mana aku ganas lak ni. sedey??? adelah sikit sebab orang ingat aku kasar sikit and garang. dats why kat sini aku wat hal sendiri, nanty time praktikal aku ada plan lain baik punye. orang tak kenal aku kan. kat situ aku nak buat starting point aku tok berubah ke arah lebih baik. ( hamboi ayat ustazah pilihan sangat, haha tak layak pun ko diam aku taw)

then ade sorang mamat ni budak fakulti aku gak, die penah kuakan statement gini dekat kawan aku even aku ngan die TAK KENAL!

"su,, hui aku takut aa ngan die tu. kang patah pinggang aku nanty kalau aku kawan ngan die"

see, people judge aku base on luaran sebelum kawan ngan aku. haduii tu la salah aku gak benanya. menyesal tak hengat dah skang ni tapi nak buat camne?? tapi mamat yang kuakan statement gitu dah jadi member aku time ni sebab dis sem sekelas. hahaha naseb die sebab dapat kawan macam aku yang tah pape neh.aku kan sebenarnya malas nak pikir attitude2 segala neh sebab pada aku tu melambangkan diri seseorang kan. kau kenal die macam tu, kau kenal die begini, kau kenal die macam sinun

aku terfikir balik benda sebab semalam aku ada long talk dengan kawan aku, name die ami najva. sedapkan nama die, ok tolak tepi sal tu. then bulan 2 taun depan die dah nak kawen then aku macam semangat gak la nak g kenduri kawen member2 ni kan. macam2 la aku tanye die, korek sane kaut sini semualah.muka die nampak lah seri pengantin tu. hamboi ayaaattt

pas dah beborak tu aku macam terfikir sekejap sambil memandang ke luar tingkap dan merenung bulan dan bintang yeng berkerlipan, ok aku tipu. time tu hujan mana nak nampak bulan.senget tol. yee aa cube pikir aku dah 22, tak sampai sebulan aku masok 23. then 24 25 dan seterusnya. tupun kalau umur panjang kan.umur makin meningkat tapi perangai??? hmm entah aa.umur aku dah layak jadi mak budak tapi,,,, susah nak cakap.

give me a chance to change. i do want to be someone adorable with a good attitude but just give me more time.

pengaruh dragonball dari sekolah rendah pun tak hilang2 lagi.macam mane???

Friday, December 16, 2011

waiting outside the line



waiting for the release date of sherlock holmes. eda deqno ikoi..tolong aa teman aku nengok citer neh.. plus plus plus, hero die cool even dah tue sikit. hahah dah bye

Thursday, December 15, 2011

dan

dan akhirnya syaitan pun bertepuk tangan gembira,,,,:)

Tuesday, December 13, 2011

congratsss la weyyy

i wish i can win the title of best actress for this year.. damn unluckily, i just a runner up for this film. the title had been given to the right one. congrats la weyyyy..

.....

BOSANLAHHHH ACIK TAKDE!!!! DAYUMMMNNN

why don't we,,,

aku ada tengok satu cerekarama dekat tv3, bestlah sebab aku memang follow cerita tu hari2. pastu baru perasan satu stereotaip sal drama2 kat malaysia neh, hanya kerana kesalahan yang belum tentu dia yang buat, people terus ignore and avoid die without giving them a chance to explain ape yang sebenarnya terjadi.

hanya kerana satu kesalahan, semua kebaikan yang orang pernah buat terbang begitu macam tak pernah jadi. semua kenangan terhapus bagaikan terbakar. semua memori hilang ditelan kepekatan malam.semuanya hancur lebur. kerana nila setitik rosak susu seloji besar gaban

kenapa tak macam ni eh? kerana kebaikan yang sedikit orang tu buat, semua kesalahan yang berlaku tu akan dilupakan bagaikan angin lalu. ape kate kita vice versa kan benda tu. baru aa cun. dunia aman damai sentosa bahagia. k dah ngantuk, sok petang nak layan drama lagi. nak tengok die tuka tak plot cerita pas aku komen neh. hahaha perasan! malas nak layan kau lelame.sok nak bangun pagi awal2 nak kacau my ninja turtle..

Sunday, December 11, 2011

effect

the effect of being a Mrs.Su..hadoiiii mcm manelah leh timbul masalah2 yang tak dijangka neh.. damnn

pic ni cool la weyyy..hahahha takde kaitan

Friday, December 9, 2011

different

aku pegy library sebab ada kuiz nak kena setel, then masa lepak kat library aku tengok kejap tv
adelah satu program tv tu yang selalu ada time pepagi kecuali sabtu ahad. masa tu aku tengok ada perempuan tengah nyanyi untuk rancangan tu sebelum kena temubual. then dat girl just pakai gaun pendek yang amat seksi pada aku, kalau korang yang mata keranjang neh mungkin bese2 je kot. woopsss. well bak kata orang standardlah tu kan, tapi pada aku die jadi tak standard sebab masa tu pagi jumaat, then pengacara die ada yang pakai tudunga and aku rasa sangatlah tak sesuai untuk hari2 yang mulia doang mennyanyi dengan pakaian yang sebegitu "cantik". sebenarnya hari2 lain pun tak elok kalau pakai gitu tapi hari tu hari jumaatkan, at least please do have some respect..

sebenarnya ada beza antara tak pandai dengan takde akal, seriously

tolonglahh~~~~

aku nak stay up neh weyyy,, time2 ni lah macam2 bau lak aku terbau pukul 12 tengah malam ni kan.. tension2!!!!!!!!!!!! wuwuwuwuu jangan kacau ye pleaseee... ;'(

Thursday, December 8, 2011

kaki tangan kepala lutut begoncang

assalamulaikum

weyy serius aku rasa minggu ni memang aku tak jadi oranglah. kelam kabut hidup aku. semua benda nak kena kejar sampai memang tak cukup tangan lah nak wat semua. hari ni aku hampir ada 3 presentation straight ngan kuiz lagi tapi seb baik kuiz aku postpond besok. so besok pun memang aku mati jugaklah kan.eh tak koma je. takpelah last sem kan. memang kena sabar lah nyah oi. tak tahan pegy aa drop. hui simpang2. aduii tido pun tunggang langgang.

aku tengok housemate aku pun sian dow, begilir tido sebab nak wat keje. mata semua stok mata panda. lebam2. hehehe but you all jangan salah paham kay. i bukan mengeluh ke ape, ni just luahan perasaan tentang apa yang jadi untuk last sem neh.

sakit??? hui tak payah cakaplah der, bayangkan hari2 tido stok pukul 3 pukul 4, aku pun silap sebab memang style aku suka wat keje tengah2 malam sebab feeling meeling skit. tadi aku g lepak PI, then nampak classmate aku. so aku pun pegylah lepak dengan doang. pergh!! lagi hardcore dow doang, siap ada yang sampai muntah2 and nangis2 g sebab tak tahan kena jage malam2.

aku pun leh buat ape kan, dengar je lah luahan hari bersamamu mereka sebab aku pun mangsa keadaan yang tidak bersalah langsung. . ewaahhh. minggu ni pun tak setel2, minggu depan dah bederet test2. oh man!!! aku plak ah nak nangis2. hadoiiiiii bayangkannn kan rumah, berbantalkan bantal yang tebal sambil baring2 depan tb layan maharaja lawak mega. dah la merepek tu. bukan siap keje pun. bye...

the one that got away

Summer after high school when we first met
We make out in your Mustang to Radiohead
And on my 18th Birthday
We got matching tattoos

Used to steal your parents' liquor
And climb to the roof
Talk about our future
Like we had a clue
Never planned that one day
I'd be losing you

In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

I was June and you were my Johnny Cash
Never one without the other we made a pact
Sometimes when I miss you
I put those records on

Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the Blues
It's time to face the music
I'm no longer your muse

All this money can't buy me a time machine (Nooooo)
It can't replace you with a million rings (Nooooo)
I shoulda told you what you meant to me (Woooooow)
'Cause now I paid the price

lagu ni best best dan best plus katy perry ni memang cantik giler..hehehe

Wednesday, December 7, 2011

the real function

tadi aku ada presentation, macam besekah benda bila tak prepare memang tunggang terbalik. kalau prerape benda lain cerita tapi disebabkan aku terlari skit tadi, lain nak cakap lain yang jadi der. nak cakap english melayu yang kua, nak cakap melayu english yang kua. so jadi lah nasi goreng.. untung la......

pastu nak bincang personal fin plak, benda tak putus2. takpe asalkan aku jadi orang lagi cukuplah kan. then semangatwaja dirinya pergilah library. bajet nak bincang2 segala. aku muke memang mintak penampar dah, hahaha ngantuk dow. asyik tido lambat je mana tahan maa. gajah pun leh masok icu kalau kena cam aku

sampai je library, pung pang pung pang pung pang pung pang bincang. aku dahh warghh!!! ngantunyee. menguap bagaikan singa lapar. taw2 aku telelap atas kerusi, muka dah rasa bersalah dah neh, pusing kiri pusing kanan tup2 due2 kawan aku pun goal ke alam barzakh, eh salah ke alam maya.

bosan kan cerita aku, aku tak suruh pun kau baca. aku just nak cakap je library segamat neh memang terbaik ah! die tak trace pun kalau orang nak tido ke ape ke. so kalau nak tido mailah datang sini beramai-ramai memeriahkan suasana. ok aku nak sambung tido balik. kelas kul 4

Monday, December 5, 2011

something

today i know something, something that is hard to accept but that's the reality
today i learn something, its beautiful outside but smelly like a piece of s**t
today i meet someone, it was unpredictable but the truth had been reveal
today i do something, it's full of sorrow but behind of it, happiness is waving on me
today i observe everything, its colourfull but lame, very damn boring
today i had decided on something.....:)

ninja turtle

hye ninja, you bright my warm day.haha

die

sekarang baru perasan dah masok fasa bulan 12, tu pun sebab tgk blog kawan aku, kalau tak aku ingat bulan 11 je lah untuk selamanya. ni nama dia bulan kematian atau bulan bunuh diri ramai 2 untuk student yang kena anta viva atau segala macam final projek yang menunggu untuk dimuntahkan..weyy ayat aku poyo giler. hahaha.. pening2

tired

this time, i'm already tired

Sunday, December 4, 2011

satu dua lapan

assignment assignment assignment assignment assignment assignment assignment. gila gila gila gila..hadoiiii banyak nye kejeeeeee..tolonglah kasi aku tido jap. nak superpowerrr la weyyy. mereng aku dah datang dahhhh..sabar2 setel satu2 ye ingat sekali lagi satu2.ape aku mengarot neh, entah aku pun tataw..

baru aku tahu sakit itu apa

macam mana nak cakap ek, dalam banyak2 ada sorang kawan rapat aku neh. aku rasa lain lately, nak tegur rasa tak berani tapi aku rasa aku dah agak kurang cakap ngan die. gurau2 pun jarang.benda jadi tiba2. mungkin aku ada wat salah, sepuluh jari aku susun aku mintak maaf. aku rasa lain sangat. aku nak cakap depan2 memang goyang, sebab aku bukan kuat mana. mungkin perasan aku je.aduii,,

bia jelah aku tulis kat sini. aku nak kasi taw, apa2 pun jadi aku sayang dia and benda tak pernah kurang. mungkin aku ada buat salah tapi aku yang buta tak nampak, aku taw aku teruk, kalau betol hope dia kasi aku peluang betolkan keadaan. weyyy aku sayang die dulu, kini and selamanya. aku boleh lost kalau die takde sebab aku yang the one approach nak kawan ngan die mula2. tapi kalau betol dia tinggalkan aku, die memang tak rugi sesen sebab aku memang takde pape yang boleh dibanggakan.

Saturday, December 3, 2011

odd things

lately nape tah aku satu rumah dok bincang pasal politik je. maybe sebab perhimpunan agong yang sedang memekak kat tb kot time aku nak test2. alih aku pegy tutup then sambung balik gosip. macam mana aku nak cakap ea, mungkin sebab faktor umur then tu yang membuatkan aku keep on blogwalking blog2 politik (beautifulnara still bukak g maa). then banyaklah yang aku jumpa, nak percaya tak, tak percaya pun tak tapi yang aku kepala aku makin biol dengan politik malaysia yang macam tah pape.

orang kata kalau nak kasi pendapat kena base on pengalaman sendiri bukan base on pengalaman orang. pengalaman orang doang boleh manipulate, kalau salah orang tu mean salah lah kau, pengalaman sendiri benda yang kau rasa, orang lain nak putar alam pun tak lepas, so aku hanya bagi pendapat base on pengalaman aku yang mentah macam ayam tak masak neh and base on diskusi aku ngan kawan2 aku setelah berbincang kejap masa nak release tensen study SM yang memang aku wekkk2 dibuatnya.

banyak benda yang pelik dekat Malaysia ni, contohnya kalau kau nak pegy beli proton Saga, kawan aku kata kena ikat dalam 9 tahun macam tu. dia ada kete so die taw. depends on bape banyak ko sanggup bayar, lepas tu kau darab dengan bulan2 yang kau kena , mau dekat 40k. wey dekat arab doang jual proton saga yang SAMA harga 18k sahaja duit malaysia. aku ada jumpa artikel tu tapi mana tah dah hilang. ko nampak tak jauh beza tuh. arab dah la kaya, jual lagi murah, memang tak luak aa duit doang. macam beli karipap tepi jalan kat segamat neh

aku sambung degree, so pembayaran ptptn masa dip kena tangguh dulu sebab aku kene pursue dulu degree aku. then dalam 2 tahun aku tangguh bayar, caj ptptn aku masa diploma still berjalan. what the hell?? aku dah postpond supposely benda kena stop. bila aku dah kerja baru start bayar? kau tekan student2 sebab banyak previous borrower kau tak bayar and hilangkan? jiran sebelah yang kau marah tapi jiran depan rumah yang kau baling periuk. duhh

petronas untung 40 billion. kawan aku taw sebab dia update denga petronas punye news. then where the hell duit tu pegy?? aku rasa kalau suku duit tu doang peruntukan untuk student punye biasiswa or pape projek naik taraf kemiskinan ke, benda tak luak nok. kalau kau kata luak, takan petronas untung sekali je. setiap tahun untung maa. mana tu duit pegy??? joli kat pavi ke?

banyak lah benda merepek. kes lembu lah, kondo lah. aku tak berani nak cakap lebih2 sebab aku student je. kena saman mana nak carik duit. then aku rasa rakyat makin susah, aku sendiri rasa sakit. harga barang2 makin naik tapi duit kat takuk tu je, harga barang tak compatible dengan income yang kau dapat bulan2. kau mungkin kata aku tak pandai saving tapi cube kau saving bape sen dapat nyah, rini kau simpan, besok kau dah pakai nak beli nasik.

rumah aku dah siap bertar jalan bawah tu siap dengan line2 baru yang putih melepak lagi. lama dah aku tunggu tapi skang baru dapat. oklah dapat jugak sekarang tapi napa sekarang, PRU nak dekat ek?? oppsss. acik kata kalau tak daftar pengundi meaning budak2 maa. acik, bukan taknak daftar mengundi then bukan saya sorang je taw, mostlly budak rumah saya and semua kawan2 saya tak buat. sebab, confuse nak pangkah sape??

hehe tapi saya tu tanggungjawab kan, dun worry nanty saya daftar bila dapat lari kejap pegi post ofis. certain orang mesti rasa napa aku dok berpolitik neh?? mana ada nyah. time serius kita serius lah, tapi gelak kita merapu lah. kalau orang serius kau gelak, memang dapat penampar kaki lah jawabnya. kadang2 benda macam ni kena amek taw gak, memang kita takde power takde duit tapi at least tak bodoh dalam benda2 gini. jangan sampai orang kelentong sebab tataw pape

banyak sangat benda pelik yang aku tak pasti. orang kaya makin berharta orang sederhana makin jauh, jauh ke bawah and tak mustahil sampai ke tahap miskin.so banyak lagi benda yang aku tataw. benda ni based on pendapat aku je, mungkin betol mungkin salah sebab aku macam baru nak berjinak jinak dengan benda2 gini, bukan nak melibatkan diri tapi menjadi pemerhati sahaja. peacee yoo

skyscraper again

Skies are crying, I am watching
Catching tear drops in my hands
Only silence, as it's ending
Like we never had a chance

Do you have to make me feel like
So there's nothing left of me?

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
Like a skyscraper

As the smoke clears, I awaken
And untangle you from me
Would it make you, feel better
To watch me while I bleed?

All my windows still are broken
But I'm standing on my feet

Go run, run, run
I'm gonna stay right here, watch you disappear
Yeah oh
Go run, run, run
Yeah, it's a long way down
But I am closer to the clouds up here

aku suka lagu ni, suka lah senang cakap. kawan aku ada gelakkan aku sebab pasal lagu ni, hahaha sukati lah

i'm mutant

i do wish that i have a superpower like mutant x. ala tak payah power yang terbang2 ke, boleh bernafas dalam air ke, berlari macam lipas ke, takde2. tak mau semua tu. asal kan dapat power yang takkan pernah rasa letih lepas buat kerja and energy sentiasa full macam baru lepas tido 18 jam macam bayi tu pun dah terbaik.. oh man i do wish to have that kind of power..mengada seyh

Thursday, December 1, 2011

fire

don't try to play with fire when you know that at the end of it, you are the one that extremely burning

again

wey its happen again. again again and again

zzzzzzzzzz

perlembagaan Malaysia ialah bla bla bla,,,,, masyarakat pluraliti terjadi kerana proses bla bla bla,,,,,, hubungan etnik di Malaysia terjadi kerana gabungan beberapa kaum seperti bla bla bla bla,,,,,,,,,,,,,,,,, zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

hey hey hey

hey,,they come and go but what can i do. that's life, just try to suit with this cruel rule and everything will become normal..peace:)

9 8 7 6 5 4 3 2 1

count every minute to the final countdown. can't wait, seriously.........

skyscraper

i will be rising from the ground, like a skyscraper -demi lovato-

Sunday, November 27, 2011

invisible women

when I'm in a crowded place, i realize that i will automatically sign in as invisible. no one will see me even i stand beside them. that's awesome babe..;)

p/s : aku kan kinit, so memang tak nampak la orang. duhhh

Saturday, November 26, 2011

kenangan yang,,,,

pada suatu malam, sedang aku enak menonton rancangan televisyen sambil berangan (over sangat nok) tiba2 anak buah aku yang tah dari planet namex mana datang, tetiba muncul dekat sebelah aku sambil buat peace yoooo (ok peace tu aku tipu). nasib baik aku tak melatah macam acik, kalau acik die dah terajang sepenuh hati sebab tekejut tetiba ada orang muncul secara tiba2 kat sebelah. hahaha jangan mara acik, time nilah nak bahan balik, wahahahah..:) jadi dengarkan lah perbualan antara aku dengan anak buah durian aku ni

tya : ****, kita nak tanya neh,
aku : tanyalah, tak kena bayar pun. aku kan baik
tya: **** ni, hmmmm induksi tu apa?
aku : induksi??? oh tu time budak senior nak rangging junior, dia suh kau masak nasi, basuh baju warden, menari ke, buat kuak kupu2 kat tasik yang banyak biawak ke, ha sukati jiran die lah nak buat apa dekat kau. nape?
tya : kita nak kena induksi ni, alaaa macam merepek je tu. **** penah kena tak???
aku : ko gila aku tak penah kena, dulu time aku kaw2 kena kitai nak senior, aku kalo jumpa balik senior tu, aku karate 18 urat pankreas die weyh. huh aku memang ingat tol muke senior2 yang gembira membuli aku tanpa belas kasihan tu. meh sini aku cer kat ko

cerita bermula begini,, kisah pertama

zety : su jom pegy bilik kak J. dia dah ada kot. kita kena amek sign die sebab die mpp blok an.
aku : yelah, jom2. kan tak masal kena hamun lagi sekali ngan kak Z sebab tak cukup sign.

tok3, aku ngan zety ketuk pintu. neves setengah nyawa sebab kak J ni ganas sikit dari aku. so die memang macam laki abes lah.

kak J: ha masok
aku : kak nak sign boleh, sign akak je tak dapat lagi (aku dengan zety buat muka mengharap habes)
kak J : o0o0o0o0,, nak sign ye, boleh2 tapi korang ingat dapat free macam tu je ke?? tak dapat la weyy

aku ngan zety monolog dalaman : ah sudah, pehal lak die neh.matilah kena ragging sat g..aduiiii bala2

kak J : ha kau pegy amek helmet aku kat atas almari tu, die basah sikit sebab tadi hujan tapi aku dulik apa, aku nak ko pakai skang depan mata aku.
aku : haaaaaa???? kak, takkan nak pakai helmet lam bilik kot.alaaaahai
kak J : kau nak sign aku ko buat, kalau tak, tak dapat la kau autograf aku..
aku : oklah2 kita pakai. (aku dengan buat muka macam susu basi 5 taun expired pegy amek helmet akak tu pakai atas kepala aku, jatoh saham aku!)
kak J : ha kan comel tu (sambil muka dia tahan gelak setengah mati, serius aku rasa nak cepuk hempedu dia)
aku : akak, kita dah pakai, sekarang nak buat apa????
kak J : kau nampak tak kat pintu tu ada peraturan2 UITM, aku nak ko baca peraturan tu sampai aku suh benti.
aku : oh boleh2,, peraturan pertamaa,,,
kak J : oiii bukan baca macam tu je, aku nak kau baca macam menyanyi. ko bantai lah lagu apa yang ko nak.yang penting berlagu
aku : apaaaaaaaa????????? waaaaaaa akak malu aaaaaaaaa!!!!!!!!!
kak J : nak tak????
aku : yelahhhhh..(baca peraturan UITM berasaskan irama lagu helena, seb baik dia senior, kalau tak dah memang koma aku kerjakan)

( aku taw lagu MCR helena tu je, so beat lagu tu lah aku pakai sambil nyanyi peraturan uitm, muka aku tak payah cakaplah, memang merah menyala macam kena bakar, yang kak J ni memang gelak guling2 tengok aku. so paham sendiri lah, lepas tu zety plak kena, balik bilik muka aku ngan zety macam pengganas Amerika, memang berasap habis hidung dengan telinga)

kisah kedua

aku : jom g bilik atas lak, sikit g cukup la sign neh
zety : jom2.. ngantuk weyhh tapi kalau tak cukup ngamuk lak kak Z, suara macam lelaki lak tu. seram aku dengar.
aku : ha ko taw takpe, haritu aku ingat mantainance naik betolkan bilik air, sekali kak Z daa. (sempat gosip)
zety : hahahaha aku pun sama dow,, ingat budak laki menceroboh tadi..huisshhhh seram, seb bek tak jatuh jantung aku.

tok3, kaku ngan zety ketok pintu. kalau ikotkan nak aku cabot je pintu tu tapi aku kan baik

kak Q : ha masok, nak sign ye
aku ngan zety : aah kak (muka macam baik je, ada harapan dapat sign terus neh, leh aa tido awal.hee)
kak Q : ha duduk, sebelum tu akak nak tanya soalan wajib dekat sorang2. korang ada abang tak????
aku : erkkk,,,ada (apa gila soalan dia neh, dia takda abang ke??)
kak Q : wahh ada GF tak???
aku : adaa (macam abang aku nak dekat dia, aku tipu sebab nanty banyak soalan mengarot dia start tanya aku, takan aku nak jual abang aku dekat dia kot, baik kak Q neh aku jual, dapat jugak duit, melalut dah neh)
kak Q : okeh macam ni, akak nak korang kenalkan diri memasing macam nama, asal, course and segala lah,,,,
aku ngan zety : okay takdehal,,
kak Q : ,,,, dalam keadaan sengau.
aku : apa????? (arghhhhh bala apa lagi neh)
kak Q : kau mula dulu,, (sambil tunjuk dekat aku)
aku : hama haya huhaya, haya hinggal hekat hegeri hembilan,, blah blah blah (erghhhh tensen, migrain, gila aku!!! akak tu kecik besar kecik besar je aku nampak..serius dow.. aku rasa memang nak jadi pengganas dah time tu. macam biasalah, budak bilik aku si zety kena macam yang aku kena)

otw balik bilik,,
aku : aku kalau dapat akak tu kan, eiiiii aku memang rebus die separuh masak weyyy
zety : aah pastu kasik biawak kat tasik tu makan,, geram aku.maluuuu doww

**********************

aku :ha kak (tya) amacam??? nilah induksi aku yang aku memang ingat sampai aku kawen nantylah, senang nak cite kat anak2 aku. malu doww tapi memang standard la junior kena balun ngan senior, doang balas dendam sebab doang pun kena sama gak masa doang memula masok.
tya : hahahaha macam bangang gila **** kena. HAHAHAHAHAHAH!!!!!
aku : kau gelaklah, sok die suh kau berenang kat tasik yang banyak biawak besar bapak orang tu masaklah kau..aku tak campor
tya : waaaaaawaaaa taknak lah kena induksi!!!!!
aku : hahahahaha padan muka kau!!!!!

kalau ingat balik memang macam2 aku kena masa dekat melaka tu, tu aku baru cer sikit. kalau aku cer semua taun depan tak abes, tapi standard lah kan senior ni nak kenakan junior, sebab doang cakap nanty antara senior dengan junior akan jadi lebih rapat (ptuihhh menipu tol) aku tak rapat pun ngan akak2 yang buli aku tu,

aku geng ngan senior lain yang lagi cool and best, siap ajar aku camne nak ponteng induksi blok g, kak Linda, kak Tasha, kak Anis and Cakni memang senior aku paling cool la, banyak selamatkan aku dengan budak bilik aku dari program2 yang tak mendatangkan pekdah, ada ke suruh menari depan Pengarah UITM, mati idup balik aku tak nak buat, so aku ngan doang lari ikot pintu belakang)

tapi bila aku lak senior last sem, tak keje aku nak ragging budak2 freshie ni. doang ni tataw pape dow, senang cakap mentah lagi. aku dah rasa tensennye kena buli, so time doang mintak sign aku kasik je then terus blah.

takde aku nak suh doang wat bungee jumping ke apa ke, renang berirama ke, takde2. tak matured je semua tu pada aku. tapi junior ni kalau kasi muka, doang pijak kepala kita, so nak salah kan sapa??? senior? junior? warden? lecturer? pengarah? pak gad? pikir aa sendiri..

masa aku part 6, kira otai blok aa la aku time tuh...

junior : akak ni part 6 ke???
aku : aah kenapa?
junior: keciknya, kita pun lagi tinggi dari akak..hehehe.nak sign boleh???
aku : o0o0o0 akak memang kecik, malas ah nak besar2 ni. boleh bak sini kertas tu.
(budak ni sempat lagi perli aku, aku sign pakai marker board kat kening die karang baru die taw
)

ingat nak upload gamba,, pastu maleh lah ai.hahahha dah malam k selamat malam dan Salam Awal Muharam, semoga taun baru Islam yang akan membuka tirai ni akan jadi lebih bermakna dan sama2 lah kita memperbaiki diri (macam ustazah pilihan tak???) k salam..(",)

Friday, November 25, 2011

will see


hari ni aku kena "teruk" dengan acik. hahaha dia terang kan semua perkara stok kaw2 punya sampai bengkak gegendang telinga aku yang baru nak elok neh. then malam aku tak leh nak tido. macam2 benda aku pikir. benda tulah, benda nilah. semua benda bercampur jadi rojak buah yang enak dimakan ketika lapar. padahal last2 telelap gak. ceh cite lebat tapi habuk pun tarak aku ni..adui, so what?? sukatilee blog aku an..ngeh3

so aku rasa malam ni aku nak relax sat lah kan, so aku go through semua gamba2 lama.gamba masa diploma. fun memang fun and best memang best. lepas tengok dengan lebih detail and ingat balik benda2 yang aku dah wat dulu, finally baru aku perasan..mungkin ada betolnya cakap acik, i have to change a little bit..hmmm.. k dah la nak kemas2 baju..sok nak lari dari umah pegy Lombok ada kenduri..muahahaha apelah aku mengarot neh

Tuesday, November 22, 2011

gula-gula

hidup ni macam gula-gula, kemanisan yang kita dapat ni kejap je tapi kehausan lepas
abis makan gula-gula tu amat lama untuk di legakan. peringatan untuk diri sendiri,
su suraya yang cantik manis, wahahaha perasan dow, tolonglah geli tekak aku.
ko relaks k sebab aku tak rasa
benda ni lama.. cayalah
ok fine..terima kasih kerana mengingatkan..trust me


p/s: cik eda, baliklah minggu ni please, cuti kan isnin. ko kena wat skrip Jerman ke, Uganda ke, aku leh tolong weyh aku kadang2 cakap Jerman kat Segamat neh.heheh baliklah woi sebelum aku bakor Shah Alam tu.ni arahan dari pihak atasan..:)

Monday, November 21, 2011

angkatan tentera Ampang Height

honestly, tetiba aku rindu lak ngan askar2 aku yang bersepah-sepah ni. gamba ni gamba lama. baru 14 orang kan, angkatan tentera aku ada 19 orang kesemuanya. hehehe lambat nye nak raya lagi..warghh tensenn..rindu lah oii..lama tak main2 ngan bebudak neh..tapi skang mostly ramai dah besar gajah afrika..eh korang tolong kecik balik boleh tak..leh aku blasah sorang2..dah bye nak meroyan sorang2

Sunday, November 20, 2011

so beautiful

Found myself just the other day
In the backyard of a friends place,
Thinkin' about you,
Thinkin' of the crowd you're in,
What you up too where you been?
(Just thinkin')

And all the clothes that you wear,
And the colors in your hair
Shouldn't change you
Now you tell me why it's so
You bigger than mighty Joe,
(At lest you think so)

God my fingers burn,
Now when I think of touching your hair
You have changed so much that I don't know,
If I can call you and tell you I care
And I would love to bring you down,
Plant your feet back on the ground

Throw my smoke down on the ground,
Turn my head and I heard the sound,
(That reminded me)
Of the days so young and sweet
Always so much fun to meet
(At lest I thought so)

Now you think your so damn fine

You can rule the world no not mine,
I don't think so

God my fingers burn,
Now when I think of touching your hair
You have changed so much that I don't know,
If I can call you and tell you I care

Now the scene that you're in,
And the people that you been with
Just get to me,
But you think I'm not as cool,
As you are so beautiful
Well who you fooling?

Well I'm here to tell you babe
The game your in is just a game
So damn pretentious

jiwang ke tak jiwang ke,, kesah plak an..hehehe

Friday, November 18, 2011

,,,,,,,,,,:p

u dun worry, even lepas ni dah lain we still macam dulu balik
mana boleh ubah2, tak kisah lah apa jadi pun kita tetap macam biasa

ni ialah ayat2 drama2 bila sesuatu perkara nak jadi yang akan mengubah segalanya
then puffff..tu semua tanam tebu dekat bibir, bukan tebu tapi tanam gula dah
hahaha aku dah masak ngan game2 neh.relax beb..i know you really deeply
aku tak paham kenapa aku nak emolah kan, hahaha padahal ayat drama tb je *wink2*
takpe as long as aku taw dekat sapa aku leh becerita yang aku betol2 pecaya
benda2 lain yang memusingkan kepala, pegylah kau masok longkang
aku tak nak ikot dah, sebab aku nak mandi air terjun je
taknak join kau masok longkang..busuk..hehehehe

p/s: to *acik* hahaha ok i take back your challenge once again..tengoklah pasni..hehehe seram aa plak tetiba.adui

manusia ni,,

manusia ni kalau salah orang nampak je, salah sendiri tutup mata pekakkan telinga
manusia ni kalau salah orang seminggu dia punye cerita, salah sendiri ala lupakan je laa
manusia ni kalau salah orang benda tu yang dijadikan ukuran, kalau salah sendiri ala semua orang wat salah pe
manusia ni kalau salah orang satu kampung taw, tapi kalau salah sendiri duduk diam senyap2

tu semua manusia yang hanya merasakan dialah sesempurna umat dekat muka bumi ni..go to hell

Tuesday, November 15, 2011

jom...............


setiap kejayaan adalah kerana usaha yang berterusan
setiap usaha disulami dengan doa yang tidak putus2
setiap usaha bermula dari impian dan mimpi
setiap mimpi bermula dari angan-angan
so jom berangan! :)

Saturday, November 12, 2011

pada suatu dinihari

assalamualaikum, lama dah aku tak bermadah pujangga macam yang selalu aku
buat dulu, kalau tengok entry aku yang dulu2, aku memang suke mengayat
kat blog, meaning aku suka buat ayatlah, bukan mengayat orang, tu lain keje
ni mesti kes sebab blog aku dah ada pengkritik tetap yang berbisa
hahaha segan aku skang tapi takpe, tu semua tolak tepi sebab malam ni aku
nak mengayat macam biasa, hadui nak bersastera pun kena banyak pkir


malam ni aku berjaga lagi seperti malam2 yang sebelumnya
menghadap komputer riba yang tak kenal erti penat lelah
keletihan mata memang tak dapat ditahan tapi apakan daya
aku hanya student biasa yang hanya mampu menghadap dan

menyiapkan kerja yang tak pernah putus2 mengejar aku
bila bertemankan lampu malam disambung cengkerik bersahut sahutan
mulalah kepala melayang, pantang lepa kepala mesti lari
dari asalnya, akal aku menari-nari berfikir untuk 5 minit

5 minit yang memberi impak besar dalam hidupku
aku menerawang jauh, taun depan habislah title sebagai
mahasiswi uitm, aku akan graduate, menaiki pentas mengambil
segulung kertas, kertas yang aku muntahkan semua usaha aku
untuk mendapatkannya, moga segalanya berjalan seperti

yang aku impikan, Amin.. selepas tu apa akan terjadi??
takan aku hanya mampu mendiamkan diri?? berteleku di rumah
menunggu apakah?? orang meminang!?? jangan kau harapkan bulan
jatuh ke riba, aku harus mencari rezeki, rezeki pertama ku

tapi aku taw onak dan duri sangat banyak selepas hilangnya
title aku sebagai seorang mahasiswi, aku akan tetap cuba mengharunginya
walau payah, aku akan tetap mencuba

tiba-tiba,,,

fatihah : tutup la lampu woi!! orang nak tido la!!!
aku : yelah!!!! (kuang asam aku baru nak bepuitis, derhaka punya budak)

dah laa,, mood nak berpujangga hilang, bye! hehehe confirm2 aa akan ada sambungan pasni..

Friday, November 11, 2011

kawan-kawan yang genius

hai nama pun kawan2 kan, selain daripada menjadi member untuk beborak and gosip mereka juga adalah kamus dewan yang begerak yang mampu mencipta perkataan2 baru yang tak mampu aku pikir betapa terenya mereka...aku dapat ilham nak buat entry ni lepas baca satu post kawan aku..:P and plus aku takde idea nak post apa.haha

simanggle : single mother
labuan : lebah + tebuan
apallo : apollo
sapu sampai : sapu sampah
moin point : main point
suv : solve
odola : idola
nyah : ngah
macalah ; masalah (ingat comel ea tuka s kepada c, haha)
kalau kita langgar lampu merah, trafik light tu nantikan bunyikan hon tak?? (apa kau nak sampaikan ne????haha)
my girlfriend keluar dengan my boyfriend.. (ape lah kawan aku cuba sampaikan aku pun tataw)

sebenarnya ada banyak lagi, aku je lupa.hahah siaplah korang2 pasni..huahuahua (gelak jahat)

Tuesday, November 8, 2011

here with me


I didn't hear you leave
I wonder how am I still here
And I don't want to move a thing
It might change my memory

Oh I am what I am
I'll do what I want
But I can't hide
I won't go
I won't sleep
I can't breathe
Until you're resting here with me
I won't leave
I can't hide
I cannot be
Until you're resting here with me

I don't want to call my friends
They might wake me from this dream
And I can't leave this bed
Risk forgetting all that's been

singer - dido.....

p/s : sebenarnya, ni lagu lama. daripada cerita roswell. bayangkan drama series tu masa zaman aku sekolah darjah2 dulu weyh..seriously, lagu ni best

taare zamen par

apalah yang aku mencarut dekat tajuk tu kan, sebelum tu Assalamualaikum
wahai rakan2, kawan2, musuh2 sekalian
back to the topic, aku nak cakap tajuk atas tu title satu movie hindustan
apa?? ingat cerita lovey dovey ke? sorrylah kalau lovey dovey ni
tak keje aku nak buat ulasan der, yang tu ko g usha sendiri

honestly, out of 10, aku bagi 12/10 muvee neh, best! and rasa nak nangis
je sepanjang aku menonton cerita neh, aiseyh pompan sangat
end aku memang pompan so what??
nak aku review ke?? ko tak mintak pun aku review jugak okaaayyyy

zana : bukan ada hindustan ke skang??
aku : aah ada. ngape??
zana : **** taknak tengok ke? ( yeng censored tu nickname, kena hide sebab kelaka bunyi ea)
aku : kau bukak je. kalau aku nak tengok kang adalah tu..

selepas tb di bukak, makanya,, eh asal aku terindon neh??? lepas tengok pelakon
sekali amir khan daa, so aku pun lekat depan tb, yang zana anak buah-buahan aku ne
boleh telelap sebelah aku, bertuah die yang nak tengok, aku plak yang kena abeskan


cerita tu mengisahkan ada seorang kanak-kanak nama Ishaan, dia sangat tak suka belajar
cikgu2 keep on marahkan dia sebab tak pandai and menjatuhkan reputasi sekolah
even mak ayah die pun taknak paham and selalu push suruh belajar sampai pandai
selalu kena denda, ponteng and even dah darjah tiga, die still tak boleh mengeja

dipendekkan cerita die kene tukar sekolah masuk sekolah berasrama
kan situ ada seorang cikgu, amir khan lah yang belakun tu, apa tah nama die
amir khan perasan yang ada something wrong dekat ishan neh
setelah diselidik, amir khan dapat taw yang ishan adalah salah seorang kanak2

yang menghadapi gejala disleksia, disleksia ialah satu penyakit di mana
kanak2 tu susah nak belajar, even mengenal huruf pun take time lah sangat
doang bukan tak pandai, tapi doang kena usaha keras untuk belajar
untuk certain kanak2, doang genius dekat part lain yang susah kita nak ketahui

macam dalam muvee neh, ishaan sangat pandai melukis, sampaikan
dia boleh lukis apa yang perasan die rasakan..then amir khan pun tolong ajar dia
sebab amir khan sendiri merupakan salah seorang kanak2 yang pernah ada disleksia



so, dia asah bakat ishaan dalam melukis and guess what?? ishaan menang
pertandingan melukis and kalahkan cikgu die sendiri. mak ayah die pun dah boleh terima
ishaan and menyesal sebab keep on push dia dulu. ishaan pun makin pandai
dalam subjek yang lain2 dengan bantuan amir khan. you know what??

muvee ni satu naskah yang aku rasa sangat bagus, selevel dengan slumdog millionaire
so tak sia2 la aku ngadap 3 jam depan tb and tahan nangis, uii malu2..
moral die banyak seyh, aku suggest tengok lah muvee neh

tiba2...

zana : **** apa ending muvee tadi??
aku : ada budak perempuan, kena baling dengan kuali sebab terlelap masa tengok muvee...
zana : ????????????

Monday, November 7, 2011

pity you

seriously, who is Kim Kardashian??? is she's hot? i dont give a damn to it. pity you guys keep on thinking that she is depress because of the divorce case. please go check your eyes. if i'm not mistaken the wedding that value until 10 thousand dollar, it just a wedding that want to get a high publicity from all the media and all their fans. guess what??? when she divorce, she still get continouos publicity from media. so tak payah lah nak agungkan perempuan tu.

apa yang dia ada?? the very damn stupid video yang tersebar tu je aku taw yang media skang tengah gembar gemburkan. nak kena bangga ke benda tu? sory to say, i dont like that Kim Kardashian at all. kawen 72 hari then cerai?? hahaha kesian dekat awek2 luar sana yang keep on update status, "cant wait see Kim on E!" ergghhh annoyingg lah wey.kesian oh kesiannn..and cik media ada banyak lagi news yang bagus instead of cerita Kim ewww2 neh. pergolakan Libya, rancangan amerika selepas pengunduran tentera mereka di Iraq.

pleaselah bagi yang ilmiah sikit. takan aku nak letak cerita Kim ewww2 ni dalam assignment aku?? duh. cikgu BEL aku baca lah pulak blog aku ni, kepada Cikgu "BEL", kalau ada salah grammar tu, betulkan dalam kelas nantilah ye.terima kasih.

gambar raya ke??

aku ada beberapa keping je, this time wat simple2 sudah.
Bersederhana lagi bagus apa..taun depan kita rock balik!
hehe jangan mara main2 je..:)

ni kakak aku dengan anak die, so macam biasa nak mana?? ingat dapat??? haha


ni kawan aku merangkap anak buah aku, nak kenal ke?? tak payah la.
budak ni baru 19 tahun..hehe nak kenal anta la email..nanty aku approve.haha

time ni, mak aku hilang ngan bapak aku semua. jadi tinggallah aku dengan askar2 yang ada..
jadi sementara menunggu mak dan abah pulang, hehe ayat world sangat nyah, aku dengan adik beradik,
anak2 buah, bapak buah, cucu cicit jiran piut segala semua menggedik la sat barang
sekeping dua tiga empat lima dan seterusnya. so nak upload semua memang tak la kan.
hui tangan aku tak kuat nak tekan button upload tu banyak2 kali..
salam aidil adha..:)

Saturday, November 5, 2011

dinasours era

aku tak baca paper, sebab tak sempat. assignment melambak
aku tak daftar mengundi, sebab memang takda masa, keje macam tak bleh rehat
aku tataw pe jadi kat dunia luar segamat neh
melainkan aku terdengar berita kat radio
or time tengah tunggu turn nak mandi tu
aku terdengar berita kat tb, so aku agak ketinggalan
MAS ada masalah kewangan, pun aku tataw
sedangkan aku kena taw sebab aku budak finance
so senang cakap, untuk beberapa bulan yang akan datang ni
aku akan agak ketinggalan zaman, itu bukan bermakna aku tataw
aku akan taw tapi dalam masa yang lambat
motif aku menaip malam ni sebab aku dapat taw yang hukum hudud tak
dilaksanakan. see??? betapa ketinggalannya aku
semua sebab aku sendiri tapi takpa, pandai2 lah aku nak hidup pasni
aku just nak cakap ni adalah pandangan aku, Malaysia ni
diwarkan warkan negara Islam, tapi kalau bukan kita
yang laksanakan hukum Islam, sapa lagi nak laksanakan???
kau???? rentikanlah..kita mengatakan kita seorang yang pandai
tapi cara kita sendiri tak menunjukkan ke arah seorang yang pandai
kita makin ke arah kebodohan..see?? jangan cakap lelebih bahaya
hahaha..stupid thinking

Friday, November 4, 2011

Hari Raya Haji

hari aku balik rumah. nak beraya dekat rumah. takan nak raya dekat segamat lak kan. so selamat Hari raya Aidiladha kepada semua kawan2 aku yang dok baca blog kelam malam lagi gelap neh. then if aku ada tersalah cakap, tersilap kata and segala kesalahan yang pernah buat, aku menyusun sepuluh jari minta maaf ye. biasalah kadang2 aku even nak try berubah tapi terlepas je cakap benda2 tak sepatutnya kan. so, sorry okay..kalau ada terasa tu serius memang tak mean pape pun. k chow

this is it

goodbye lullaby..

Thursday, November 3, 2011

i will follow you into the dark

lately aku ada banyak benda nak cerita. semua benda macam bercampur.penah makan rojak?? kalau tak penah pegy bunuh diri. buat malu je hidup kalau tak penah makan rojak.takpelah nanty2 aku cerita..korang dengarlah lagu ni. ni lagu lama..the point is, lagu ni best..:)

Love of mine some day you will die
But I'll be close behind
I'll follow you into the dark

No blinding light or tunnels to gates of white
Just our hands clasped so tight
Waiting for the hint of a spark
If Heaven and Hell decide
That they both are satisfied
Illuminate the NOs on their vacancy signs

If there's no one beside you
When your soul embarks
Then I'll follow you into the dark

In Catholic school as vicious as Roman rule
I got my knuckles bruised by a lady in black
And I held my tongue as she told me
"Son fear is the heart of love"
So I never went back

If Heaven and Hell decide
That they both are satisfied
Illuminate the NOs on their vacancy signs

If there's no one beside you
When your soul embarks
Then I'll follow you into the dark

You and me have seen everything to see
From Bangkok to Calgary
And the soles of your shoes are all worn down
The time for sleep is now
It's nothing to cry about
'cause we'll hold each other soon
In the blackest of rooms

If Heaven and Hell decide
That they both are satisfied
Illuminate the No's on their vacancy signs

If there's no one beside you
When your soul embarks
Then I'll follow you into the dark
Then I'll follow you into the dark


death cab for cutie...........

Tuesday, November 1, 2011

try or let it go

there is two different things,
when you try to achieve on something, there's just two outcome in the future
either you success to get it or you have to keep on trying

or,,

when you don't try to achieve the goal that you want in the future
the outcome is only one
you will not get it till the end of your life

so choose which want is yours...:)

Monday, October 31, 2011

day by day

"day by day i realize that i'm become stronger than before"

p/s: aku tak paham napa tulisan ni payah sangat nak edit nak kasi besarr...ergghhh

mamai

tetiba aku rasa aku teringin nak belajar cakap Jerman. tah angin apa datang kacau aku malam2 buta ni yang buatkan aku rasa nak belajar cakap Jerman..

gamba hiasan, tiada kaitan antara yang hidup atau mati.saje2 letak player jerman neh. mesut ozil kenal tak kenal??? hehee..die power what main bola..kalau tak takan German no 3 world cup taun lepas kan.ok lari tajuk.bye selamat malam

Sunday, October 30, 2011

independent

just now i found this quotes.pergh

"don't depend too much on anyone in this world. because even your shadow leaves you when you're in darkness"

arms

I never thought that you would be the one to hold my heart
But you came around and you knocked me off the ground from the start

You put your arms around me
And I believe that it's easier for you to let me go
You put your arms around me and I'm home

How many times will you let me change my mind and turn around
I can't decide if I'll let you save my life or if I'll drown

I hope that you see right through my walls
I hope that you catch me, 'cause I'm already falling
I'll never let a love get so close
You put your arms around me and I'm home

The world is coming down on me and I can't find a reason to be loved
I never wanna leave you but I can't make you bleed if I'm alone

You put your arms around me
And I believe that it's easier for you to let me go

I hope that you see right through my walls
I hope that you catch me, 'cause I'm already falling
I'll never let a love get so close
You put your arms around me and I'm home

I tried my best to never let you in to see the truth
And I've never opened up
I've never truly loved 'Till you put your arms around me
And I believe that it's easier for you to let me go


I hope that you see right through my walls
I hope that you catch me, 'cause I'm already falling
I'll never let a love get so close
You put your arms around me and I'm home

You put your arms around me and I'm home

a beautiful songs by christina perri..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...