Blogger Widgets ssssshhh...: 2010

Friday, December 31, 2010

life start at the end of your comfort zone

dalam hidup ni tak ada benda yang susah and benda yang senang.semua perkara jadi senang dan susah disebabkan kite sendiri yang mencorakkannya.kalau kite cakap perkara tu susah, susahlah ia n kalau kite cakap senang, maka benda tu jadilah senang.tapi kalau cakap je tak cukup, cakap memang senangkan, buang air liur je kot.kenelah ada dengan usaha kita jugak untuk mencorakkan perkara tu mengikut kehendak kita.kalau kita pikir hidup berjauhan ni susah, maka susahlah jadinya.tak payah carik jejauh.amek diri sendiri jadikan contoh.mulut memang senang cakap segamat tak best, sucks and macam2 lagi sedangkan benda tu kita sendiri yang setkan dalam kepala.pernah dengar mindset? itulah maksud aku.hidup akan jadi warna warni kalau kita pandai melukisnya.aku adalah pelukis, kehidupan adalah kertas lukisan aku.tangan aku adalah pencorak keindahan lukisan kehidupan aku.kepandaian kite melukis bukanlah ukuran tapi kebijaksaan kite melukis yang akan menentukan arah tuju kehidupan ni.jangan salahkan tempat kalau kita sendiri yang tak dapat nak biasakan diri, salahkan diri sendiri sebab tak ikut adat resam sesuatu tempat itu.maafkan aku kerana banyak menyalahkan tempat sedangkan kesalahan tu aku sendiri yang buat lakukan

p/s : jadilah benih yang baek, campak dekat mana pun leh survive. jangan jadi benih busuk. letak kat shit lembu pun tak dapat hidup

Starting to fly

Tomorrow I will return back to segamat. Clean up all the dirty at my house that I had left before and starting to make a new plan for a new year. Broken English??? Hahaha bia le...this is me, baby,,, yakkss!! I also plan to activate my fb but just wait and see. bodohla line internet neh,,kalau tak dah lame aku on balik

3 idiots

A good movie that have a thousand of moral values,,kalau kat fb dah lame kene like ni doww

numb

I just closed my eyes but my mind never stops thinking about this weird things! Heyyy heyyyy,, whats wrong with me??? Adeyyhh

Lucky

Some people ask me a very good question, sape bf? , hahaha aku memang takde sesape.solo molo dulu kini dan selamanya, eh selamanya? Tengoklahh camne.lagi beberapa taun aku tataw la kan.honestly aku memang takde into dekat sesape pun skang sebab skang dalam proses nak memantapkan diri lagi, maksudnya dari segi pelajaran n banyak lagi la.sem lepas and tiga taun sebelum neh banyak buat salah n banyak memain, so tok tahun baru neh, nak fix kan semua sekali.perkara macam tu memeningkan kepala lagi ada, tapi kalau pandai manage memang membahagiakan tapi kalau tak pandai??? Masaklah kau nak mengadap bnda tuh hari2.kadang2 jeles gak tengok kengkawan sendiri dah berpunye tapi tu luck doang, luck aku sape taw. Lain le kalau muke cun macam penyanyi af ke, hahahha macam apa je. sorang2 lagi bagus kengkadang.jangan salah paham,.korang layankan aje dengan bace bnda neh.layan ke tak layan?? The best thing is I’m not a hypocrite person okay.do you??

One step closer

Lame aku tak update blog buruk neh,huii lame la sangatkan.hari tu kakak aku dengan abang aku basuh aku, siap pakai downy lagi dow,,maksud aku doing nasehatkan aku la.janganlah bengap sangat.hee doing cakap aku kene pandai manage duit start dari skang, kene saving then buat pape yang patot.so memang padanlah muke aku sebab kene basuh macam tu kan, aku memang boros skit bab2 belanja neh.kalau nampak kedai ade je nak beli, kalau boleh dengan tuan kedai sekali aku nak beli.exaggerate gile kan, tak payah layan aku ni, kadang2 banyak wayar putus skit.then malam pas kene basuh dengan mesin basuh dengan akak aku tuh, aku mcm pkir panjang skit la. Tak lame je lagi nak 22 kan, memang start dari sekarang aku kene buat sesuatu, buat ape tuh, tengokla mcm mane plan tok 2011 nanty.aku nak majukan diri, pandang ke depan, jadi macam dulu balik then pegy lantakle orang yang aku dok selalu piker hari2 tuh.cantek!! wish me luck dear

Tuesday, December 28, 2010

my name is kudo


hari ni demam makin teruk, suara hilang then hidung rase mcm nak tecabot.tapi tak pe abaikan, kalau tecabot just beli yang baru kat klinik.hee bukan nak cer sal tu la ngeng, nak bagitaw yang hari kelaka plak aku rase.aku ni peminat detective conan, peminat yang stok kipas susah mati aku cakap kau.then tadi pas makan ubat tido yang macam dadah tu, aku memang tido stok tak bangun la.then tadi abah aku jerit, "dik, conan dah start tu, ko nak tengok tak?" bagaikan dipukau, dengan segala kekuatan yang ada aku terus bangun mengadap tb tanpa rase mengantuk seperti yang digembar gemburkan sebentar tadi.hihihi.tak boleh dow miss, miss makan nasek takpe tapi miss tengok cer tu memang tak dapat la kan.semua satu family aku tadi kene layan aku dengan tengok tb cite yang sama.akak aku pun layan padahal die mane minat cite2 macam tu.tepaksa jugak la layankan.terharu den..nanty aku upload pic kudo, rumah internet tak kuat,,jap2 wehh aku try upload eh

Monday, December 27, 2010

money money and money

some people will become very soft, very relax and cool once it talk about money.manis sangat mulut mcm makan kuih raye manis eh.nanty tolong orang la ape la then bile dah dapaat siap komplen lagi tak cukup.aishhh orang mcm neh merata rata.so kamu kamu semua, berjaga jaga ye.kalau nampak mulut manis tuh korang saspek la skit.aku becakap disebabkan pengalaman aku, bukan pengalaman orang.so aku brani becakap.

someone make me almost to cry

it was not a sad entry, dont trust the tittle okay.once i log in to my blog, theres one entry at the dashboard that make me almost to cry.someone that appreciate me to much. i dont know what to say.babe, as long as u happy i'm happy too.i will stay in ur side whatever happen..love iekoi :)

Sunday, December 26, 2010

GOAL!


ramai ramai jerit GOAL!!! tahniah kepada pemain Malaysia.korang memang power. what a great game!

hehehe,,,



at the beginning of my day today, i'm trying to make my life as busy as i can.hehehe..i'm doing so many things.no need to know la.i just can say that it was a very damn busy day and i love it :).time is running out.eeeiisshhh..then tadi g shoot umah ikoi jap.watpe lagi.gosip le.wajib tuh..hehehe, malam ni nak menjerit tgk bola.kesian la jenjiran aku sat g neh.naseb korang la ye.join sekali dengan aku jerit lagi cun dow..mohla.

sokonglah bola sepak Malaysia.majulah sukan untuk negara! hobin jang hobin yo..belasah yo la..indon tolongla kalah pleasee.then tadi kak long ngan askar2 die dah belepas pegy stadium.hui aku nebes, eh salah aku jeless.tak penah dow g stadium. jangan kate bukit jalil, stadium paroi aku tak penah masuk.dulu tak layan sangat bola boli neh tapi skang minat plak.aisshhh

game mesti chaos gile.laser2 kat mate keeper bagai.ingat penyokong indon je ganas.penyokong malaysia lagi terbaek.memang abes la korang nanty.tak men rusuhan ke ape ke, tengok care doang.relak je.tengok bola - sorak - balik.setel! ni pic pemain malaysia tapi outdated skit.ala janji ada.ape ko kesah sangat.kan kan kan.keh keh keh


jahat

lumrah manusia kan,semut dekat seberang nampak, gajah depan mate wat bodo je.siap bagi lalu kat gajah tu.aishhh ye saye jahat saye tawu.time kaseh sebab mengingatkan.dun worry tak amek ati pun tapi saye sangat sangat sangat menghargainya..betul sumpah! so dah nampak dah tu kan,,nak kawan tak?? tanak kawan takpe.saye tak kesah.carik yang baek2 ye..g00d luck k..hehehhe :)

Saturday, December 25, 2010

simple vs perfect

simple things make me happy,
perfect things make me deadly pressure!

u know what u want

hidup ni hanya sekali n pendek je.jadi jgn sia siakan n penuhkan dengan perkara2 yang mendatangkan faedah kepada diri sendiri dan orang lain.a life that full with sadness ni memang tak pegy kemana la nanty.sampai bile maw sedey awak.jadi happy2 kan diri anda.banyak perkara kite tak try lagi n cube2 la perkara baru yang datang dalam hidup. satu lagi jangan hidup dalam memori2 yang dah lepas.yang kenangan tinggalkan dekat belakang sebab hidup ni berjalan ke hadapan and takde gear reverse.perkara yang dah lepas biarkan lepas dan bersedia menghadapi perkara yang akan datang.ada orang bijak dalam mengendalikan hidup supaya lagi bermakna tapi tak bijak dalam pendidikan.ada orang genius dalam pendidikan tapi tak bijak mengendalikan hidup sendiri.due2 tu ada kelebihan dan kekurangan memasing.banyak sangat bnda bermain dalam kepala sampai tak terkeluar dekat sini.semua perkara bercampur aduk.apa2 ajelakan.pesanan ikhlas dari su suraya kepada diri sendiri.

Thursday, December 23, 2010

malu gile

tadi g melepak kat mango senawang, online sampai lebam n updating blog bongok ni la.lepastu anak buah aku g dekat kete sebab nak amek barang.lepas tu tetibe die berlari balik masuk cafe sebab kete dah bebunyi tapi tak boleh bukak.akak aku dah cuak.sampai nak panggil abang aku datang sume la sebab kete tak boleh bukak.kalau tak boleh bukak memang naik bas la dow.hahaha tetibe datang sorang laki neh cakap "cantek kete"..weyyy salah kete rupenye.hahaha kete akak aku telindung dekat kete besar sebelah tu.kehkehkeh.gelak2 guling2 la tadi.naseb baek die tanye dulu.takan la orang pompan nak curi kete kan.akak aku ni lagi sengal.kete sendiri pun tak pat cam.pakai dah betaun taun.apedaaa.tapi patotla die konpius.bengkok dekat belakang pun same dow.bantal je lain bentuk.cisss

change plan

hehehe sepatotnye hari ni doang nak g melepak kan?? ingat tak dol? kalau tak ingat g tgk post2 yang dekat bawah tuh.belasah kang.hahaha tetibe je aku neh.tapi tadi doang cakap postpond sabtu sebab nak lagi ramai pegy.yesss!!! leh join.if tak hari memang tak dapat la aku nak ikotkan.hehehe bestnyee, karok boling then melepak sampai lebam! suke! nak join?? tak payah la.korang duduk dendiam then jage rumah k..tak sangke gak still keep in touch dengan member2 sekolah aku neh.terharu suday.ececece takdelah.sebenanye best sebab bestla,,,kehkehkeh..korang keep in touch la dengan member2 sekolah lame korang.mesti bestt.expand your life!! daaa..

piala suzuki

name nak world la kan, dah macam name motor dah.kalau tak salah aku name neh dulu piala tiger.ingatkan nak pegyla stadium bukit jalil ahad neh.tapi aisehh tiket mahal sangat loh.mane nak tibai duit dow.hahaha so kakak aku dengan anak2 die le g.aku bersorak kat rumah je le.bersorak dengan jiran sekampung.aiceee sweet gilee!!!!!!!!!!!!

Wednesday, December 22, 2010

kipas susah mati untuk lagu neh

video

11/10 untuk lagu neh..

narnia? yoyo o je

skang neh aku dekat seremban.dekat satu cafe neh.tgah teman akak aku buat keje die.aishhh kak long kate nak pegy tgk narnia.sudah2 la buat keje tu.workaholic memang le bagus tapi kene la betempat kak long ku sayang oi.kene ada time ngan family n kengkawan gak.susahla kalau hari2 macam neh.tak bolehla tetumpu dekat satu benda je.benda lain kene tengok jugak.aisshhh. nak tengok narnia nak tengok narnia!!! wowowoo..

cool gila sioll

video

die punye dance memang terbaek dari ladang gandum la wa cakap lu.ada bran nak ikot.nak buat group besau mcm neh memang kene ajak 1 kelas wey..hahhaa

terbalik

pernah dengar pepatah jauh bau bunga, dekat bau tahi? hehehe tapi dalam keadaan skang aku nye tebalik.jauh bau tahi, dekat bau bunga then lagi dekat lagi harum sangattt

complicated

the most difficult phase of life
is not when no one understands you
it is when you don't understand yourself.

warna warni bumi




kalau korang perasan dunia ni indah sangat, macam2 orang ada.yang gemuk yang kurus, hitam putih, tinggi pendek n cepat tangkap n lampi n segala macam orang la.senang cakap rambut sama hitam tapi hati lain2.heheh certain ada niat tersembunyi kadang2 tu.tapi tu la yang best.buat dunia jadi indah n warna warni.kalau semua perangai sama tak best jugak kan.kalau semua orang nak give n takde orang nak take tak best jugak and vice versa.dats why kat dunia ni balance.melengkapi satu sama lain.kite bagi neh n die bagi tu plak.kite amek ni n die amek tu plak.barula dunia aman damai.setiap orang ada kelebihan n kelemahan diri sendiri.so kene terima bnda tu.kalau semua perangai sama so pegy duduk planet marikh sane.kawan ngan alien.alien kan same je sume.hehehe :)

Tuesday, December 21, 2010

dia milikku,aiceceh



Semula ku tak tahu
Engkau juga kan ingin memilikinya
Bukankah ku lebih dulu
Bila engkau temanku
Sebaiknya tak mengganggu

Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Pergilah kamu
Jangan kau ganggu
Biarkan aku
Mendekatinya

Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda cinta
Janganlah kamu banyak bermimpi...ohh
Dia Untuk aku

Bukankah belum pasti
Kamu juga kan jadi
Dengan dirinya

Dia yang menentukan
Apa yang kan terjadi
Tak usah mengaturku

Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Lihatlah nanti
Lihatlah saja
Biarkan aku
Mendekatinya

Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda juga
Janganlah kamu banyak bermimpi oohh

Kusarankan engkau mundur saja...

pernah tengok cinta kirana kat astro prima? huii abah aku suke betul cite tuh.bapak aku selalu lupa nama orang taw tapi name plakon2 dalam cite tuh die ingat betul.comel je beliau.hihi tapi kesian bapak aku.episod akhir dia tak dapat tengok sebab kene pegy pd.tu dekat post2 yang aku dok posing tu la.then tunggu ulangan tak jumpa lak.sian bapak aku.abah kalau takde jugak ulangan dekat tb nanty ct download k.abah tunggu internet laju dulu ye.kat atas ni lagu tema cite tuh.aku follow gak la cite tuh sebab abah aku suke kan tapi aku paling suke lagu die.best bangat dehh!! korang carikla then jom nyanyi sesame.hee

p/s : kadang2 aku ni jiwang gak kalau nak taw.heheheh

pejam tak celik celik

sedar tak sedar lagi bape minggu aku nak masuk 22 tahun dah.tu bukan umur budak budak lagi k.besar dah tu.siap dah boleh kawen kalau nak.dalam tak sedar dah macam macam kite harungi kan dalam hidup neh.memula zaman bebudak then masuk zaman geli2 skit meaning zaman remaja n skang nak melangkah ke alam dewasa pulak.tapi tu la ada orang pandai bawak diri bile melangkah ke alam baru neh n ader plak still di takuk lama.aku maybe kat takuk lame lagi.susah kan nak ubah perangai bebudak neh,then lagi bape taun je nak abeh belaja then melangkah ke alam keja lak.pas alam kerja alam perkahwenan lak.pam pung pam pung then dah tue n tunggu time nak pejam mate.itupun kalau Allah bagi umur kita panjang kan nak sampai tua.

buatnya tak sempat entahkan esok entahkan lusa dah jalan.bukan nak mintak ke apa tapi kita kat dunia ni hidup semua sementara je.so tak boley nak seronok sangat n kene ingat jugak dekat benda2 lain yang macam ni lah.bekalan untuk akan datang kena siapkan.diri kena siapkan.semua segala kena be ready.aku cakap macam neh sebab tetibe terfikir kan.kita memang plan macam2 untuk beberapa taun yang akan datang neh tapi sape yang menentukan? tu yang dekat atas tu akan menentukan kita sama ada Dia perkenankan ke tak plan kite tuh. so hope semua kawan2 memaafkan segala salah dan silap aku k.dulu aku memang jahat skit n kasar.so mesti ramai terasa ke hape ke.hope sorry k.takan nak tunggu kumpul dosa setaun then baru mintak maaf kan? kalau macam tu bebudak pun boleh buat.tadah tangan mintak maaf time raya then dapat duit, setel! pegy rumah sebelah pulak.

janganla macam tu k.orang cakap nak tenangkan hati neh, setiap kali sebelum tidur kite maafkan segala kesalahan orang yang dah buat salah dengan kita.tak kiralah kita taw ke tak ke kan.tak salah n lagi mendatangkan kebaikan kalau buat macam tuh.manusia ni ibarat kain putih n kadang2 doang salah mencorakkannya.manusia just manusia, orang biasa yang tak penah dapat elakkan diri daripada membuat salah.so apa yang boleh kita buat, kita maafkan doang.kite bersihkan kain putih tu dengan memaafkan kesalahan orang dengan seikhlas hati.mesti hati senang n betambah tenang.manela taw kan sok luse dah takde lagi.sape taw,,pejam then tak celik celik dah.so maafkan aku k.salam

matlamat tidak menghalalkan cara

dalam dunia ni kan tak kire la apa yang kite nak capai sekalipun sama ada dalam pelajaran ataupun pekerjaan, kite kene ingat yang setinggi mana pun la impian kita, matlamat tidak pernah menghalalkan cara.korang paham tak kiasan tuh.maksudnye korang kene capai impian korang tu dengan cara yang betul dan di redhai Allah, bukannya dengan cara yang salah.ada orang sambut buat apa saja sampai langgar etika2 tu kan.so if korang sukses tapi dengan cara yang salah pun tak guna gak.bia kalah bermaruah dari menang menipu

Monday, December 20, 2010

tak amek kesah

tak kira pasni aku akan buat apa je yang aku nak n tebus balik semua silap2 yang dulu.orang nak berkata kata biarkan mereka dengan dunia mereka

Sunday, December 19, 2010

kebaya dolu2 taww

tadi mak aku kemas2 baju2 lame die,aku pun tumpangla barang semangkuk due dekat sebelah mak aku.usha2 baju la.huii baju kebaya lama punyela banyak.aku pun try2 la pakai n jalan cat walk kat tengah2 rumah.tegelak gelak akak aku.mcm orang dulu2 dah wehh.ketat nak mampos dow baju tu.sumpah weyy n yang laiang tak tahan, aku rembat gak barang sepasang due.saje nak simpan2.ade jugak la aku baju kebaya.then kakak aku pun kemas almari die.sweater die mase dekat oversea dulu pun die kasi aku, banyak jugak la baju die aku make.cantek2 dow.tapi bile nak pakai tuh? hahahaha kalau tshirt tu time nak hang out dengan bebudak neh leh la aku pakai tapi yang kebaye tu,,lu pikir la sendiri bile nak sarung.hehehe

huurrrmmmmmmmmmmm

aku time lepak sensorang, aku selalu terfikir.kenapa emak aku selalu cakap kite nak bekawan ni bia tengok orang.ko kalau nak bawak orang datang umah pun mak tek kesah tapi mak malu kadang2 rumah kite neh kecik.rumah kawan2 ko tu besar.aisshhh perkara besar ke tu.entahla aku pun tak taw.mak aku selalu rase rendah diri bile kengkawan aku nak datang rumah.memang mostly rumah kawan2 aku besar pun, bukan mostly tapi memang semua besar la.aku tak penah lak pikir2 perkara2 macam tuh bile mak aku bangkitkan kat gegendang telinga aku neh, sejak tu aku mule fikir..selesa ke doang ek if datang rumah aku??? ingat lagi time raye taun lepas, kawan2 aku datang memang penuh sesak rumah sampai tak boleh lalu..hope semua dapat terima aku seadanya ye..korang jangan salah paham.mintak simpati pun bukan.ni just saje aku nak luahkan ape yang terbuku lam hati.lagipun blog neh tader orang taw.so takdela banyak oarang becakap pape nanty..trimas

oii tolongla berubahh

aku ada follow satu blog neh,tak payah la korang taw blog sape kan sebab aku pun tak banyak follow blog orang.mane yang kenal n best aku follow la.die ni baek gile.bile aku bace post2 die, die banyak post pasal diri sendiri tapi entahlah.bile aku bace blog die neh, bile aa aku nak jadi macam die.sumpah die baek dow.korang tak kenal.pompan ni kawan lame aku yang memang dah bebelas taun gak la kenal.haiisshhh.die ni lemah lembut sangat n sangat sopan santun.die ni bukan buat2 sebab aku kenal lame kan.memang dari dulu perangai die mcm neh.serius aku suke dengan style die.mcm mane nak cakap ek, the way die act akan membuatkan ramai orang suke die la.baeekk sangat.aku ni ha bile la nak berubah jadi baek mcm beliau n lemah lembut tu lagila kan.memang agak mustahil dow.hahaha nak try bulehla cakap tapi adoi entahla.bile nak berubah neh.aku takut if aku berubah jadi macam die, orang dok gelakkan aku nanty.mulut ni asyk nak mencarut je.yang tu paliang payah sikit nak ubah.aarrrgghhh!!! padan muke dulu tanak train awal2 n skang naseb ko lee..weyyy seriuss aku nak berubahhh tapi tu la iman tak kuat mane kan

main reason for blogging

ramai orang wat blog sebab nak carik duit n publishkan pasal pape event yang doang buat, tapi aku plak buat blog??? sesaje je beb.nak try jugak jadi penulis.aku taw kadang2 penulisan aku agak merapu sebab aku memang tak pandai menulis.so korang rase aku mcm tulis bodoh2 je then korang rase bosan,,sorry n korang g carik blog lain ye.honestly aku memg tak pandai menulis n aku just try buat mane yang aku termampu.lagipun kat sini je la tempat aku nak cer macam2. facebook aku dah tutup sebaab boring dah, so skang neh kat blog je la aku fokus.if korang nampak post2 yang bukan2 tu korang wat dek je la ye.sebab tu blog neh tak ramai yang taw.sape yang dapat taw kire naseb la sebab aku memang tak bagitaw orang pun aku ade blog.aku just inform kawan2 rapat aku je.sooo paham2 sendiri k,,

Saturday, December 18, 2010

bored

aku kadang2 letih jugak duduk rumah,aku suke sebab dapat lepak tapi masalahnye aku bosan sebab hari2 keep on doing the same thing.kalau aku kerja pun at least dapat duit tapi kat umah aklu tak dapat ape2.kalau aku dapat duit dapat aku tolong mak ngan bapak aku.korang paham ke tak paham neh?? tak paham kejap lagi aku cakap uganda.bengong tol.if praktikal hope dapat tempat yang lagi jauh dari umah coz aku nak explore sume bnda.at least aku dapat wat mcm2 if jauh sikit.korang mesti ingat aku ni mcm tah pape kan..korang tak paham,,,

www.chelseafc.com



skang neh chelsea dah buat hal lak kejap naik kejap turun kan,,aiii geram aku tapi takpee..aku tetap sokong jugak..yeahh!!! chelsea chelsea!!!

new cardigan youuuu

hari ini sehari aku merayau dengan iekoi, memula aku teman die pegy jj sebab dia nak mintak keje dekat sane.aku just teman die n bleh gak aku jenjalan kan, haha ada ke kakak kat tempat tu ingat aku nak mintak keje kat sane gak.okla tu takpe lagi tapi tadi dia siap ingat aku budak lepasan spm lagi.adoi letih pulak kadang2.semua orang ingat aku budak sekolah lagi n tadi aku pegy gunting rambut n aunty tu ingat aku spm lagi.aisshhh sedeyy na aku ni dah lari tajuk sangat pun tak buleh jugak.mase lepas daj pegy try usha job kat sana, then kitorang jenjalan la.aku jumpe tempat jual cardigan wey.aiseyyman seploh ringgit je kot.aku ape lagi.tibai la 2 helai n buang selai.so aku beli selai cardigan lengan panjang kaler kelabu.cardigan tu simple je tapi aku suke sebab dia simple la.hehhee lepas tu masuk dekat itized.memula ingat nak usha2 harga, then iekoi rembat sampai 3 helai baju.cayaa la weyy..cantek2 dow baju yang dia amek tu.siap ajak beli sama lagi tapi tak cukup bajet.takpe next year k.time hujung taun ada sale tu kite g beli..hahahha sejak bile aku suke shopping neh..oh tidakk!!!! aku nak berubah jadi perempuan ke..ohh mannn

Thursday, December 16, 2010

ada satu cerita

aku terlupa kan nak cerita pasal time aku konvo dulu,camne beb.broadband takde dow.dah kena potong.if ada setiap masa aku upload.serius tada hal.hahaha best weyy time tuh.berkat usaha aku dengan pertolongan kawan2 aku dapat juga merasa anugerah naib canselor.pakai selempang pink.tak ramai sangat yang dapat.so memg jadi perhatian orang sekeliling la if dapat selempang tuh.orang macam pandang2 time aku dapat selempang tuh n masa doang pakaikan dekat aku.perghh!! serius rasa berdebar n mcm tak tentu arah jugak la.hahahha tapi time degree tada dah rezeki nak pakai selempang pink.result dis sem aku jatuh teruk la.aku banayk sangat main.huurrmmm memang aku kena buat something nak naikkan balik result aku tuh.yela dah jatuh takan nak biakan je.kena la ada effort lain nak naikkan balik.if tak dapat 3 bintang pun tak pe la.hope dapat 2 bintang.aminnn

Monday, December 13, 2010

hahahahah kelaka lah

dulu ader aku ader mintak tolong sorang kawan aku neh, ader la tolong something.hahaha tapi rupe rupenye die kelentong aku..senang betul aku kene kelentong..maluu ;(

Saturday, November 27, 2010

oh jumaat

nak keje tapi tak dapat,dok umah best tapi if tak dapat duit tak best gak.mintak orang tolong pun tak dapat.so dok umah tolong mak je la yang mampu.semangat nak konvo dah hilang.lambat sangat.dulu beriya skang malas dah.yang aku taw cepat la jumaat.nak g lepak ngan bebudak neh..

tunggu sekejap

maybe pasni aku tak rajen sangat update mcm skang neh course ader skit problem.meaning aku akan stop jap berblogging n akan update sometimes je.pas masuk sem baru baru rajen balik.alaa bukan ader orang bace pun.ye dak??

Friday, November 26, 2010

sorry-sorry

band asia pun bleh tahan wat..heheh nak semua pleaseee,,:)

deactivate

bosan sangat,,tataw nak buat apa..maen blog pun dah bosan..rase nak deactivate je..adoii

Wednesday, November 24, 2010

bad things

sebelom kua tadi macam2 hal jadi,,jari luke.sampai semban mulut berdarah sebab tergigit.then tesadung plak tadi mase tgah jalan..haiisshhh orang tue2 cakap tu petanda tak baek..tataw aa

Tuesday, November 23, 2010

boss besar

alamak mak dah bising on9 lame sangat,,okay2 nak tido la neh..nite geng

at first

memule rase nak marah tapi pas pkir panjang,,sape aku nak marah ko.okay skang dah stable balik.ko wat la ape yg ko suke okay..:)

Monday, November 22, 2010

harry potter???


harry potter rabu ni??? hahahaha

Saturday, November 20, 2010

sedeh tgk org sndiri

hari ni aku nak serius sikit,semalam aku g pilah.nak g upload pic segala ni la.then aku lalu satu kedai cina ni,aku tak leh lalu kedai makan cine sebab nanti aku automatik nak muntah.then aku mase lalu aku tgk kat dalam kedai.saje usha2.aku tekejot sebab nampak orang melayu, pompan pakai tudung ngan anak2 doang makan kat kedai tu.aku bukan ape,takan doang ta nampak papan tanda punye la besar gajah tulis yang tu kedai cine.kedai melayu ader kot kat sebelah doang.nape tak g sane je.aku tgk makcik pakcik tue dok sedap menelan makanan kat kedai cine tu.kalau aku jgn kate makan, bau pun aku dah muntah. doang tataw ke makanan ni akan jadi darah daging pas makanan tu masuk lam badan.mcm mane otak nak bekembang.aku tanak cakap banyak sebab ni isu sensitif kan.nanti takut orang salah intepret plak.so korang pikir la sendiri yee,,

Friday, November 19, 2010

jalan2 g melaka

haha tajuk nak world kan,ta payah semangat sangat nak bace.beriya la aku pakai cun2 hari ni.ingatkan g jenjalan kat dp ke mp ke, la pas anta surat permohonan aku trus balik umah.cet! taw tanak ikot tadi,mase otw g singgah makan kat nasi ayam bawah jjejantas yang dekat ngan uitm melaka tuh.huii lame dow ta makan nasi ayam kat situ,then mase lepak situ teringat aa aku memory mase belaja kat melaka dulu.aiissshhh datang dah jiwang aku neh.hehe beesstt sangat mase kat melaka.macm2 pkare aku belaja kat sane.kat sane aku pandai nak pakai baju2 pompan, belaja nak cakap ngan orang n mcm2 la.aku sukeee!! money cant buy your true experience! itu yang mahal.rindu kat kelas B, kengkawan lame, bebudak bisnes.mcm2 bnda kitorang buat dari part1 sampai part 6.mcm2 bnda datang kat dalam paleotak.awal bulan 12 neh nak konvo dah.tak saba jumpe doang.hope still the same.tataw la if ramai yang dah tak ingat ke,hehhe.

Wednesday, November 17, 2010

raye dah pun

even hari ni dah raye haji, tapi tak rase sangat aa raye nye.pesal tah aku pun tataw,anyway selamat hari rayee la yee..malam kang if tenet kuat aku wat la post lain plak..aisshhh membazir post je aku neh..ka cauu!

Tuesday, November 16, 2010

ape nak buat

then sekarang aku ader mase sebulan lebih nak bercuti sakan segala hapenye.hambek kau punye banyak perkataan aku pakai.tapi bosan la.nak keje tak pat plak.sape je nak orang keje sebulan lebih kan.if doang taw kompem kene tendang punye.tader duit ni doww!!!!! kampit tol.

downline business

aku baru balik dari somewhere ngan akak aku.g denga talk.talk tu best la.die cakap sal something yang akan membantu bebudak belaja n membantu parents gak if doang nak dapat duit dengan care mudah n cepat.aku puji sangat bnda tu tapi yang ta best nye,mostly orang kuat dalam program tu mcm memakse orang lain tok join sekali program tuh.doang supposenye ta boley pakse,naseb baek aku kua awal sebab kalau tak ngan aku sekali kene. if nak ajak orang join, doang kene wat dengan care yang berhemah n sepatutnye.if tak dapat ajak doang join, carikla downline lain.melambak orang kat malaysia neh.bejuta kot orang n tak sume nak join the same thing.tak pepasal mlm ni aku jadi penceramah bebas jap.hui ayat aku nak world la kan.heee tere aa akak aku ajak kua awal.upenye die dah detect sat g mesti doang nak try punye influence join mnda neh.ye aa takan doang nak kua ngan tangan kosong kan.at least mesti ader sorang due yang sangkut ngan doang.kalau tak membazir je la air liur tesembur sane sini tadi.lagipun program tu mahal sangatla,ta mampu student nak kua duit join mnda neh.pada pendapat aku matlamat doang cume satu..buat DUUUIIIIIITTTTT!!!!

Monday, November 15, 2010

pengalaman g pahang

sabtu lepas aku g pahang,lepak umah kaka ipar aku.memule malas nak g sebab aku jenis malas nak kua umah tapi alang2 dah dok umah, aku pun g aa ikot mak aku jenjalan.(padahal mak memg suh ikot pun).hehehe.mase g sane kitorang gerak sampai jerantut la.masuk kampung segala tapi ni bukan g umah kakak ipar aku.n nak g umah orang lain.huii masuk hutan beb, line hempun sume tader.maxis ke celcom ke jangan kate satu bar,memg hilang habes dah bar2 die.scarynye ta payah cakap.memg seram lagi2 kalau malam.tapi seb bek siang.pastu mase dalam kete, aku observe kakak ipar aku.aku mcm puji the way die jage anak die.halamakk!! sumpah sweet.aku suke tengok.anak die ader due orang kecik2 tapi nakal die sampai leh bunuh diri la kalau ta tahan.die mcm layann je kerenah anak2 die.budak kecik plak.sorang 2 tahun sorang setahun.mestilah banyak cekadaknye kan kalau dah bebudak.fuuuhhh.soalan cepumas! agak2 bleh tak aku jadi ibu yang baek if aku dah kawen nanti??? teeeeetttt!!!!

masalah besar!!!!

mase balik umah malam tu, baru aku teringat.mak cakap aku nampak kurus sangat.badan mcm jerangkung.tulang belakang sume leh rase n nampak tulang leher.aku ingat mak aku memain tapi aku memang perasan berat aku banyak turun sejak akhir2 neh.mase balik umah timbang, aku tgk dah 40.shit! memg banyak turun.dulu taderla teruk mcm neh.paling kokak pun 44.pe masalah tah.mak cakap lagi muke aku nampak kuning n mcm tak sehat.aisshhh kalau dah ader orang cakap mcm tuh masak aku..camne nak cun balik neh?? hahahha taik tol.last timbang skit g nak g 39! hoi tak leh jadi ni weyyy..camno nak gomok balik nehhh..kampit tol la.sape leh bagi idea.aku kat umah makan banyak gile.sampai leh temuntah la nak ksi berat balik badan aku neh tapi ape pun ta jalan.maybe if dah lame dok umah nanti leh naek kot badan aku neh.

Friday, November 12, 2010

aiiisssshhhhh blurrr plak

masok hari ni, dah 3 hari aku dok umah teperap.ai malas tol den nak kua umah la.nak dok tido sampai hari konvo.aii malas2.hari ni g pasar beli barang la ape la.aisshh mcm suri rumah suday.aku sendri tataw nak post ape lagi.any idea??semalam aku punye bosan aku g angkut motor bapak aku masuk kampung.uii cantek betul tgk sawah padi ngan gunung ganang betaburan.aishh jiwang aku nak mai dah neh.muntah korang bace kang.heee.nanti aa kalau ader idea best2 aku post aa.

Thursday, November 4, 2010

uiii serammm

tadi g tgk muvee ngan dak2 neh.seramm layan cer fobia padahalkan dah tgk banyak kali neh tapi still layan g.hahha takpe sebab best dow.seram pun bley tahan gak.meremang bulu roma den. sekali mase tgah layan2 kawan aku cakap die nampak bnda terbang.aku ingatkan die maen2 yela sebab tgah tgk cer antukan.sekali die kate betul.dah la sebelum tu doang nampak g kat otw g uitm.terbang baek punye atas kete.kawan aku neh dengan tanpa rase besalah n malu2 tegurla tanpa rase takut dan menyesal.sekali die terbang lagi rendah da..aisehhh seriauu dow.siyess takut.mintak simpang kalau jmpe tapi kalau beramai ramai takpe kot.eiissshhhh..dah la pkul pat pagi neh, cakap bnda merepek repek plak. k dah serammm plak.bye

Thursday, October 28, 2010

pada suatu malam

skang aku tgah study dgn kawan2 aku.heehe sume semangat segala aku tgk.tapi last2 sume tetido,sian doang mate ngantuk gile.mate aku neh ader batang mancis agaknye..payah tol nak lelap.kampit tol. sorang tetido kat lua sorang tetido kat dalam.sian tgk doang push sangat.aduhaiii tadi dapat taw ader sorang kawan aku neh maybe pindah.okayyy aku sedeyy sangat.bukan sebab die pindah tapi sedey sebab once die pindah, possibility nak jumpe lagi takan ader.kawan2 aku dulu aku tak jumpe dah.so ni sem je la tinggal. manfaatkan la mase yg ader neh.siyess sedeyyy bleh nangisss tak nak wat mcm mane.sume bnda dah jadiii

Wednesday, October 27, 2010

satu lepas empat lagi tinggal

tadi dah lepas paper FMI, lega die tak payanh nak cakap la.memg rase mcm baru lepas buang batu telekat kat lam palotak neh.market2 segala sume ader lagi.tadi naseb baek sume okay la.takdela tensen.aku dok jadi tukang masak plak tym paper tadi, menggoreng je ape yang die soalan tu mintak.tgk kiri tgk kanan.muke semua nak tensen, hadoii bejangkit kat aku ngan aku sekali tensen.bukan tensen tak pat jawab, tensen nengok orang kiri kanan. tapi tadi siyess kelaka, first tym aku jumpe exam doang mengadap depan2. mcm nak bedating je tadi tapi dengan erti kate lain dengan beramai ramai.tok kadi ehh pengawas tu.ehh diam ko, cakap banyak sangat pun tak leh jugak.hahhahaa merapu mcm kambing dah neh.tapikan aku rase tadi tak bape nak konpiden la, bukan tak leh jawab tapi tadi mcm boleyyylaaaaa..haa paham tak.ni kes banyak main neh..aisshhh suuu,belaja2. tinggal lagi pat paper.so strugglee laa,,hang dok online lagi nape?? yang bace nehh tak study ke??hahaha..tunggu la mood blues aku sampai.memg bebunge bunge la bahase aku nanty aku wat kat post neh

Monday, October 25, 2010

the beautiful of night


today i had a very very very long day and its full of study.i'm tired! since primary school until now i keep doing the same thing. its there any effect to me? idk. i'm bored. feel like to cry.the killer just around the corner but i'm still not serious in the study. all the books i put aside. my fingers dancing on the keyboard. type every single thing that come out in my brain. i move to the door. and i'm enjoying the beautiful of night.no sounds and it's all silent. i feel relax. my mood become stable and now i can think positively. there is a reason why i keep studying for the whole my life. its not for the sake of money in the future, not for the job. its for my own sake. i need to fill my heart with knowledge. if not u are looser. totally looser. i'm enjoying again this view. its relax and calm. i don't give damn if there is any grammar mistake or anything. its my blog.now i want to meet back my boyfriends, the fmi book. sorry to keep u waiting. the beautiful of night,,,i hope u can stay longer because i want to see again and again again

Sunday, October 24, 2010

pada suatu petang


tadi pkul enam rase pressure plak,bace asyik tetido and aku tataw nak buat mcm mane dah.menelentang salah menyiarap salah buat ape sume salah.mcm orang besalah. then aku kelua rumah, pegy dekat bawah pokok kelapa and try bace buku. cuaca sangat redup, pokok2 betiup and aku rase tenang.tak penah rase aman mcm neh. jauh di langit nampak matahari nak tebenam.cantek sangat pemandangan.rase mcm nak pausekan sebab tym tu je la aku rase aku lapang. kemudian nampak orang tue sedang bejalan amek angin.tataw kenapa rase sayu bile tgk orang tue tu. agak2 umur aku panjang tak mcm orang tue tu?? tatw la nak cakap.moge2 Allah panjangkan umur aku sebab banyak bnda aku ta buat lagi.diri sendiri pun tak betul.angin bertiup lembut sangat then ader daun jatuh kat keliling aku.cantek sangat n tak taw nak bayangkan kat korang. ader seekor burung hinggap kat pokok kelapa tu. comel je mencicit cicit. pemandangan petang tadi sangat cantek.aku jadi terbuai.kepala oatak aku kosong. yang aku taw tadi sangat lapang kepala aku tanpa pikir ape. azan maghrib berkumandang and aku pun pulanggg..

are u readyyy

the whole night i keep thinking about this,,su next sem u will be alone, idk why i hv this kind of feeling. i feel that everyone will leave me behind and they go to other place. should i cry?? no! u are tough. keep it up..the best quotation that i always heard before is you should remember, one day you will be alone and there is one that can help u unless u help yourself.friends come and go.that's a fact. the things that will remain is your friendship. i need to be prepare. one day they will go and u will stay. just u can't predict the time. it can be happen tomorrow or maybe anytime. u just need to be ready when the time comes...how do u face this thing?? the answer is i'll tryyy my besttt..yeah!

Friday, October 22, 2010

sigh

tadi kawan aku kol, ryndu nak denga sore n kitorg gosip mcm org gile. talk talk n talk and lastly she ask me, su please pindah shah alam.omg! that was the hard decision.sigh,, bukan tak nak tapi aku skang sangat konpius.segamat aku dah sayang tapi aku nak stay dengan die kat shah alam.so how? canne? aku sangat tesepit.tak boleh ke sume budak kat segamat tu ikot aku pindah..hahaha nenek kau la su oii.ingat senang.suke2 je aku cakap mcm tu.memg nak kene tampa la tu.beb, i really2 need u but entahla.takot sume ta jadi mcm yang di plankan.skang dah konpius.ohh kat sape lah aku nak mengadu neh.aku just skang tggu kawan aku datang umah nak tanye pendapat die..aku skang sangat tataww
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...