Blogger Widgets ssssshhh...: kau percaya tak kalau aku kata.....

Friday, February 24, 2012

kau percaya tak kalau aku kata.....

assalamualaikum
kau percaya tak kalau aku kata Malaysia ni pelik???
mai dah entry berbaur politik aku, aku ni kalau datang mood politik
pheewww memang bercerabih apa yang aku taw, tapi kalau takde idea
jiran sebelah betulkan pintu pun boleh jadi cerita. so skang aku tengah banyak idea
aku akan luahkan semahu mungkin dekat sini, sepuas-puas yang ku mahukan *humang haih*

aku tataw kalau ni korang perasan tapi ini just pandangan aku jelah, ye lah nama pun susuraya kan
kalau nak bagi pandangan lain, kau buat susu lain, abeh merepek meraban. dah2 let start the battle

1. aku ni suka gila blogwalking, sebab aku suka membaca (tapi buku teks osah tak ghoma ea den). then kalau ada entry artis-artis pegang tangan dalam gamba tu, rilek je doang. sweet lah comel la and bla bla bla tapi haritu ada satu artis pegang anjing (kalau tataw sapa pegy terjun longkang skang) then people around the world, oppss sorryy satu malaysia marah. cakap tader sensitiviti la, mempersendakan agamalah and so many nonsense things they said against the celebrity.

hey hey hey kau dengar ni ea, pegang anjing just najis and boleh samak der kalau anjing tu basah. aku bukan nak sokong artis tu tapi yang pegang tangan tu haram, meaning kau samak pakai tanah kubur pun tak boleh melainkan bertaubat. kau percaya tak kalau aku cakap orang pegang khinzir dengan pegang tangan kalau duduk sebelah menyebelah, orang pegang khinzir tu yang kena bantai punya. tak caya ce try

2. noob la kalau tataw yang faizal tahir dulu pernah kena banned sebab bukak baju.tak pasal dia tak dapat masok anugerah juara lagu, bukan tu yang aku nak kisahkan, dia pun dah habis timing banned tu, tapi tapi tapi ye puan puan, aku tak paham kalau artis perempuan yang LIVE seksi gila kenapa tak kena banned? aisshhh ramai sangat nak tgk tu, kang kalau kena banned tak dapat dah tgk aweks hoott. perghh! aku seriuss tak paham. mungkin sebab faizal tak seksi kot, seksa je mata kalau tgk dia. dats why kena banned. heh

3. sapa taw yang lagu bunkface panik kena banned dekat RTM? tataw ke? meh skang aku bgtaw. lagu tu kena banned and takleh main. kenapa?? sebab bunkface tak hot? doang memang tak hot but thats not the point. the point is sebab dalam lirik lagu tu ada word that make some people scream for a few years. world sangat kan. word apa?? ha ni dia

reformasi!

kau baca kau takut ke? aku jangan kata ketar lutut, paha nak rasa hamstring pun tak ade lah (hihihi), tapi rasa nak guling2 kat jalan raya pun ada. why ea nak kena takut dengan ayat neh, macam takut dengan bayang-bayang sendiri. aku malas aa nak terang bebanyak sebab aku yakin semua paham apa yang aku maksudkan. kalau tak paham, tak keja aku nak menerangkan.

tetapi...

ada seorang artis yang lain, dah sah ditangkap positif dadah and he suppose to be ban like other artist because of their mistake. tapi baru2 ni aku tengok dia ada je mengacara dekat rtm untuk rancangan apa tah, aku tak tengok sebab aku skang ni layan hindustan dekat B4U je, yang lain2 tengok musim. aku tak paham napa dia tak kena banned?? aku bukan mintak perius nasi dia kena tutup tapi keadilan sepatutnya di adakan untuk semua peringkat, haih takan nak pilih-pilih artis kot derr.duh

aku ni tak la baik mana, memang tak baik pun tapi kalau aku rasa benda tu tak betol aku cakap je lah kan..dah kata kebebasan bersuara, so aku pun bersuaralah melalui bait-bait kata di blog.

so kau percaya tak skang kalau aku kata Malaysia ni pelik???????

update : sorry post aku kali ni just umum and tak menyebelahi atau menuding mana2 pihak and ini hanyalah pandangan kosong aku saja tanpa di pengaruhi sesiapa (humang aiihh poyo abesss)

4 comments:

sephia sophia said...

yeah, setuju sgt2...

misz sempoi said...

aku rasa ko kene buat button like la dekat blog ko nih....
senang nak menglike..
malas comment..
apa kata g buat..pas2 ajar aku..k.
now!
haaaaaaaaaaa....aku setuju!
BANYAK LAGI WEH BENDA PELIK...AKU PUN EMOSI GAK KALAU POLITIK NI..
SAKIT HATI...KEKADANG TENSION..
NYAH, REQUEST BUAT ENTRY PASAL BULETIN UTAMA...TUH LAGI SAKIT HATI!

su suraya said...

eda: sebenarnya banyak lagi tapi kang jadi isu sensitif payah lak nanty weyhh

ca: hahhaa buletin utama??? nanty aku try wat kajian dulu. aku pun dah lama tak tgk buletin utama.. macam merepek certain berita

fafatya kamal said...

biar kita jer link kat fesbuk entry nih ehh . setuju !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...